Sportief bezig zijn binnen je eigen huis? Dat doe je zo!

0
2361
crosstrainer

Veel mensen starten het jaar met het goede voornemen om af te vallen en meer te gaan sporten. Lang niet iedereen slaagt er echter in dit doel te bereiken. In de beginperiode wordt de sportschool regelmatig bezocht en wordt er gezond gegeten. Na verloop van tijd zwakt dit echter af. Zo worden er andere prioriteiten gesteld dan het bezoeken van de sportschool. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat je niet of nauwelijks tijd hebt om naar de sportschool te gaan. Dit hoeft echter nog niet te betekenen dat jij ook helemaal niet kunt sporten. Tegenwoordig heb je namelijk genoeg andere manieren om toch actief bezig te zijn en dus af te vallen. Je kunt vandaag de dag zelfs sportief bezig zijn binnen jouw eigen huis. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hieronder namelijk hoe jij sportief bezig kunt zijn binnen jouw eigen huis!

Simpele en gratis oefeningen

Mensen die overwegen thuis te sporten, denken vaak dat hiervoor eerst flink geïnvesteerd moet worden. Dit behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, maar is absoluut niet noodzakelijk. Zelfs zonder te investeren kun jij namelijk al thuis sporten. Zo zijn er namelijk een aantal simpele oefeningen die jij prima thuis uit kunt voeren. Wat te denken van push-ups bijvoorbeeld? Hiervoor hoef je alleen maar wat ruimte vrij te maken op de vloer. Ook crunches en sit-ups voor jouw buikspieren kun je doen zonder hier geld in te investeren. Al kan het natuurlijk wel makkelijk zijn om een matje te kopen waarop jij jouw oefeningen thuis uit kunt voeren. Zo’n matje koop je tegenwoordig echter al voor een paar euro. Wil je met gewichten aan de slag? Dan kun je deze zelf maken. Hoe? Door lege drinkflessen te vullen met bijvoorbeeld water of zand. Hierdoor ben jij ook in staat om thuis jouw biceps en triceps te trainen. Heb jij een  vaste trap in huis? Dan kun je deze natuurlijk ook heel goed gebruiken om sportief bezig te zijn. Ren de trap bijvoorbeeld een aantal keer op en af. Dit is namelijk hartstikke goed voor het opbouwen van conditie.

Schaf een trampoline aan

Bij een trampoline denken de meeste mensen vaak aan zo’n groot ding dat je in je tuin zet. Mensen met een grote tuin hebben er vaak eentje voor hun kinderen. Hartstikke leuk natuurlijk om zo af en toe wat op een trampoline te springen, maar we doelen hier niet op een trampoline voor in jouw tuin. Nee, we bedoelen hier een kleine trampoline. Deze trampoline kun jij namelijk ontzettend goed gebruiken om thuis te sporten. Wist je bijvoorbeeld dat tien minuten springen op zo’n trampoline net zo goed is voor je lichaam als een half uurtje hardlopen? Je bent dus minder tijd kwijt, maar bereikt uiteindelijk hetzelfde doel. Daarbij komt dat jouw lichaam sneller herstelt van een workout met een trampoline. Je lichaam zelf vangt immers geen klappen, dit doet de vering in de trampoline namelijk. Wat veel mensen ook niet weten, is dat er met zo’n trampoline tientallen verschillende oefeningen gedaan kunnen worden. Je kunt een workout met trampoline dus zo intensief maken als jij zelf wilt. Bovendien kun je talloze spiergroepen in jouw lichaam trainen. Wil jij thuis gaan sporten? Dan is het dus zeker een aanrader om een trampoline te kopen!

Andere apparaten die jij kunt gebruiken voor thuis sporten

Sporten met behulp van een trampoline moet je wel liggen. Dit is helaas niet bij iedereen het geval. Indien jij hier niets voor voelt, heeft het natuurlijk ook niet veel zin om zo’n ding aan te schaffen. De kans is immers klein dat jij er veel gebruik van gaat maken. Gelukkig zijn er nog de nodige andere apparaten die jij kunt gebruiken om thuis voldoende te bewegen. Neem bijvoorbeeld een hometrainer. Jij hebt vast en zeker wel ergens een plekje waar jij deze fiets neer kunt zetten in jouw huis. Ben je geen fan van fietsen? Dan is een crosstrainer misschien een betere uitkomst. Grote voordeel van dit apparaat is dat jij jouw hele lichaam traint. Je gebruikt namelijk zowel armen als benen om in beweging te komen en te blijven. Je traint verder ook spieren in je buik, borst, rug en schouders. Kortom: een crosstrainer is uitermate geschikt voor mensen die thuis meerdere delen van hun lichaam willen trainen.

Fitnessapparaat aanschaffen

Niet iedereen haalt voldoening uit thuis trainen met een trampoline of crosstrainer. Wil jij het grootser aanpakken en heb je geen tijd, zin of geld om naar de sportschool te gaan? Dan kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om een compleet fitnessapparaat aan te schaffen. Dit apparaat is vrij groot van stuk, waardoor je wel de ruimte moet hebben om hem te plaatsen. Voordeel is dat je er wel ontzettend veel mee kunt. Zo kun je er allerlei spiergroepen mee trainen, waaronder armen, benen, borst en schouders. De meeste van deze apparaten zijn zeer divers, waardoor je er verschillende oefeningen mee kunt doen. Enige nadeel ten opzichte van een trampoline en crosstrainer is de aanschafprijs van zo’n apparaat. Deze ligt vaak vele malen hoger. Maar het is natuurlijk wel een uitstekende manier om sportief bezig te zijn binnen jouw eigen huis!