Onmisbare apparatuur voor in de keuken

0
4307
keukenapparatuur

De keuken is één van de belangrijkste ruimten in een woning. Niet omdat hier veel tijd wordt doorgebracht, maar omdat we onszelf hier voorzien van ons eerste levensbehoeften: eten en drinken. Voor het bereiden van eten en drinken gebruiken we vandaag de dag talloze apparaten. In vergelijking met vroeger is het aantal apparaten in de keuken explosief gestegen. Waar er een aantal jaar geleden slechts een paar apparaten stonden, kijken we nu niet meer op van keukens met meer dan tien apparaten. Niet alle keukenapparatuur wordt even vaak gebruikt, maar er zijn zeker ook wel apparaten die onmisbaar zijn. Heb jij net een nieuwe woning betrokken en moet je jouw keuken nog inrichten? Of wil je het bereiden van eten en drinken nog makkelijker maken in jouw huidige keuken? Dan wil je vast en zeker weten welke apparatuur onmisbaar is in jouw keuken. Wij geven jou in onderstaande tekst alvast een voorzetje.

Inductiekookplaat

Vroeger was het haast normaal dat er in een keuken op gas gekookt werd. Ook vandaag de dag worden er nog veel maaltijden bereid met behulp van gas. Daarnaast zagen we een aantal jaar geleden ook de keramische kookplaat opkomen. Tegenwoordig worden veel nieuwbouwwoningen standaard voorzien van een inductiekookplaat. Menig bezitter van zo’n kookplaat weet inmiddels al niet meer wat hij zonder zou moeten. Wat er zo mooi is aan een inductiekookplaat? Dat jouw eten vele malen sneller klaar is dan bij koken op een keramische kookplaat of op gas. Een inductiekookplaat maakt namelijk gebruik van een magnetisch veld. Hierdoor kookt water binnen de kortste keren. En hoe sneller het water kookt, des te eerder is het eten klaar. Koken op inductie kost jou dus aanzienlijk minder tijd. Bij gas duurt het bijvoorbeeld betrekkelijk lang voor water kookt.

Vaatwasser

Een apparaat dat tegenwoordig echt niet meer mag ontbreken in jouw keuken is een vaatwasser. Althans, niet wanneer jij een hekel hebt aan het afwassen van de vaat met de hand. Met een vaatwasser hoef jij nooit meer handmatig af te wassen. Je pakt borden, pannen, bestek, bekers en glazen makkelijk in het apparaat en zet deze vervolgens aan wanneer de vaatwasser vol is. Na enige tijd wachten is de smerige vaat brandschoon. Jij pakt het uit en zet het direct in de kast. Een vaatwasser aanschaffen is betrekkelijk duur, maar het heeft ook de nodige voordelen. Doordat je er zelf weinig werk aan hebt, win je behoorlijk wat tijd. Als we het hebben over onmisbare apparatuur voor in de keuken mag een vaatwasser dus absoluut niet ontbreken!

Koffiezetter

De gemiddelde Nederlander is dol op een kop koffie. Menigeen begint er de dag zelfs mee. Een koffiezetter is dan ook onmisbaar in jouw keuken. Vroeger moest jij jouw koffie nog zetten met een filter en filterkoffie. Dit is vandaag de dag niet meer nodig. Door de jaren heen heeft de koffiezetter zich namelijk flink ontwikkeld. Zo zijn er tegenwoordig allerlei luxe apparaten op de markt. Veel van de koffieapparaten die nu verkocht worden werken met behulp van bonen. De bonen worden in het apparaat gemalen, waardoor jij heerlijk verse koffie hebt. Daarnaast zijn er apparaten met speciale cups. Door deze ontwikkeling is de kwaliteit van de koffie vele malen beter geworden. Daarnaast hoef je niet meer zo lang te wachten tot jouw koffie klaar is. Binnen een paar tellen is jouw beker gevuld met koffie, waardoor je jouw dag altijd kunt beginnen met een vers bakje koffie.

Oven

Een ander apparaat dat in veel keukens te vinden is, is de oven. Wij beschouwen dit apparaat ook zeker als onmisbaar in de keuken. Waarom? Omdat jij met behulp van de oven allerlei heerlijke dingen kunt bereiden. Zo gebruik je het apparaat bijvoorbeeld om zelf een taart mee te bakken. Ook worden er allerlei maaltijden mee bereid. Zo gebruikt menigeen een oven bijvoorbeeld voor het maken van lasagne of het opwarmen van een diepvriespizza. Heb jij een relatief kleine keuken? Dan is er mogelijk geen ruimte voor een oven. Is er wel een magnetron aanwezig? Dan is het zeker het overwegen waard om de magnetron te vervangen door een combi-magnetron. Dit is namelijk een magnetron en oven in één. Je bent hierdoor evenveel ruimte kwijt als met een magnetron, maar je hebt toch de beschikking over een oven in jouw keuken.

Contactgrill

Als laatste willen wij ook nog graag de contactgrill aanstippen. Waarom dit apparaat onmisbaar is in jouw keuken? Omdat je er ontzettend veel mee kunt. Zo kun je de grill bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van een tosti. Hier houdt het echter niet mee op. Jij kunt namelijk ook vlees en groente bereiden met behulp van de contactgrill. Op een contactgrill wordt vlees en groente bereid zonder vet en dat maakt het een stuk gezonder. Een ander groot voordeel van een contactgrill is dat je alles met één apparaat kunt doen. Hierdoor kun je afstand nemen van andere apparaten, zoals een tosti-ijzer. Doordat het slechts één apparaat betreft, blijft er meer ruimte vrij voor andere dingen in jouw keukenkastjes.