Extra boost voor je gezondheid met magnesium

0
2194
gezondheid met magnesium

Steeds meer mensen zijn in Nederland bezig met hun gezondheid. Men sport steeds meer en let ook beter op de voeding. Bewegen en voeding zijn namelijk essentieel voor de gezondheid. De juiste vitamines en mineralen zijn echter ook onmisbaar als je bezig bent met een goede gezondheid. Magnesium is zo’n voorbeeld van een mineraal die veel voorkomt in het menselijk lichaam en een belangrijke rol speelt in bijvoorbeeld de hersenen. Er zijn verschillende soorten voedsel die rijk zijn aan magnesium. Daarnaast zijn er verschillende supplementen op de markt die er voor zorgen dat jij voldoende magnesium binnen krijgen. Wij zetten een aantal voordelen van magnesium supplementen voor je op een rij. Wellicht kan het jou helpen om een stap te zetten naar een verbeterde algehele gezondheid.

Helpt depressie voorkomen

Magnesium is een belangrijke mineraal die zorgt voor een aantal functies in de hersenen. Zo kan magnesium positieve invloed hebben op de hersenfunctie en de gemoedstoestand. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een lage magnesiuminname een hogere kans op een depressie hebben. Magnesium kan de symptomen van depressie bij een aantal mensen verminderen, blijkt uit verschillende onderzoeken naar het effect van magnesium.

Bloeddruk verlagen

Voor mensen die te maken hebben met een (te) hoge bloeddruk, kan magnesium ook uitkomst bieden. In sommige gevallen kan een extra inname van magnesium namelijk de verhoogde bloeddruk op normaal niveau brengen. Magnesium lijkt echter geen invloed te hebben op mensen met een normale bloeddruk.

Middel tegen migraine

Migraine is een vorm van pijn in het hoofd die voor veel mensen als zeer vervelend wordt ervaren. Uit bepaalde onderzoeken blijkt dat migraine vaak voorkomt bij mensen met een laag magnesiumgehalte. In een aantal gevallen kan de inname van magnesium zorgen voor een verlichting van de migraine of een snellere vermindering van de klachten.

Veilig supplement

Magnesium is door verschillende onderzoekers ter wereld bestempeld als een veilig en zeer nuttig mineraal, waar het lichaam niet zonder kan. Magnesium is niet alleen uit supplementen te verkrijgen, maar is ook gewoon uit voedsel te verkrijgen. Voorbeelden van magnesiumrijk voedsel zijn gekookte spinazie, amandelen, avocado en zalm.

Wanneer je het vermoeden hebt dat jij een tekort aan magnesium hebt, en dat een extra inname van magnesium jou kan helpen bij de klachten die je hebt? Neem dan contact op met een arts of voedingsdeskundige, om te kijken hoe extra magnesium jou kan helpen naar een betere algehele gezondheid.