Unieke reisbestemmingen voor 2020

0
1708
Unieke reisbestemmingen voor 2020

Je kunt natuurlijk kiezen voor een all inclusive aan de Turkse kust of Spanje. Niets mis mee. Tegelijkertijd zijn er zo veel verborgen parels op de wereld dat het misschien een keer tijd wordt om een reis te boeken naar een apartere bestemming. Zo een die je je nog herinnert als je oud en grijs bent. Wat dacht je van Jordanië, Lapland, Bhutan of de Indiase deelstaat Kerala? Een overzicht van niet alledaagse reisbestemmingen.

Lapland

Lapland is niet echt een land, maar het grondgebied van de zogeheten Saami in de meest noordelijke delen van Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland. De Saami leven in voor ons barre omstandigheden dichtbij de poolstreken. In de wintermaanden komt de zon niet op en in de zomer gaat de zon niet onder. Het winterlandschap met uitgestrekte vlaktes, bossen, bergen en meren wordt als adembenemend omschreven. Reizigers kunnen er op verschillende manieren van genieten, bijvoorbeeld op de ski, slee, langlauflatten of hondensleeën, zoals de Saami gewend zijn. Het noorderlicht is ook een natuurfenomeen dat reizigers nooit meer vergeten.

Jordanië

In minder dan vijf uur ben je in Jordanië, een koninkrijk in het Midden-Oosten bekend vanwege de dode zee, rode zee en Petra, officieel benoemd tot één van de zeven wereldwonderen. Deze uit rood zandsteen gehouwen stad is verborgen achter een kilometerslange spelonk en kan met recht het meesterwerk van de Nabateeërs genoemd worden. Dit volk leefde in de oudheid onder meer van handel. Het landschap van Jordanië bestaat uit berglandschappen, oases en woestijn. De dode zee is zo zout dat je op het water blijft drijven en de rode zee is een populaire duikbestemming.

Bhutan

Lonely Planet prijst Bhutan aan als een paradijs. Het is een uiterst duurzame staat waar geluk ook wordt meegenomen in de economische rekensommen en het is het enige land ter wereld dat CO2 negatief is. In 2020 is alle landbouw organische, dus ook op dat vlak is het een voorbeeld voor de rest van de wereld. Toeristen zijn in beperkte mate welkom en ze moeten een dagelijkse vergoeding betalen. Door dit restrictieve beleid zal het land niet onder de voet worden gelopen door massatoerisme. Het is dus wel zaak om bijtijds je ticket te boeken.

Kerala

Stel je voor: witte zandstranden, rijstvelden, theeplantages, watervallen en kokospalmen. De Indiase deelstaat Kerala krijgt niet voor niets meer reizigers op bezoek. Het is volgens ‘travellers’ de ontspannen tegenpool van het hectische en soms vieze noorden van India. Als je in maart Kerala bezoekt, kun je het Holi-festival aan den lijve meemaken. Dit feest draait om de overgang van de winter naar de lente en de overwinning van het goed op het kwaad. Bezoekers bestrooien elkaar met kleurrijke poeders, wat voor een spectaculair beeld zorgt. Verder kun je onder meer tijgers en olifanten spotten in Kerala.