vakantie-tips

0
1409
blog placeholder

vakantie boeken
De een wil een vliegvakantie naar verre oorden, de ander blijft liever in ons eigen land. De een houdt van een doe-vakantie in de bergen terwijl de ander liever voor zon, zee en strand gaat. De vraag is dus: wat past bij jou en je gezin? Iedereen heeft natuurlijk een aantal wensen: een overdekt zwembad voor de kinderen bijvoorbeeld of juist de rust in ruimte als je wat ouder bent en misschien alleen of met partner op vakantie gaat.
Kijk goed naar alle mogelijkheden die er zijn en probeer zo een leuke vakantiebestemming te vinden die bij jou en je gezin past.
Daar kan een reisbureau natuurlijk mee helpen, maar je kan ook zelf achter de computer kruipen, diverse vakanties naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken (kwaliteit en prijs o.a.).
Is de vakantie geboekt? Dan kun je alvast zoeken naar leuke tips en trips in de omgeving van je vakantiebestemming om de voorpret te verhogen!

zaken regelen
Zorg  dat belangrijke zaken ruim op tijd geregeld zijn, denk dan bijvoorbeeld aan het verlengen of aanvragen van een paspoort of identiteitskaart, het afsluiten van een reisverzekering (er zijn kort -en langlopende reisverzekeringen, een kortlopende is alleen geldig in de periode dat je met vakantie bent, de doorlopende is meestal 1 jaar geldig, wat handig kan zijn als je vaker per jaar op vakantie gaat).
Als je medicijnen gebruikt, bestel deze dan tijdig zodat je niet onverhoopt tekort komt op vakantie.
Zorg ook op tijd voor goede opvang voor eventuele huisdieren en geef de verzorgers alle nodige informatie die zij moeten weten over jouw huisdier en zet deze info op papier.
Misschien is het handig als je buren de brievenbus dagelijks voor je willen legen en eventueel je planten kunnen verzorgen.
Laat achterblijvers altijd je adresgegevens van je vakantiebestemming achter met je eigen telefoonnummer, zodat je in geval van nood altijd bereikbaar bent.

belangrijke dingen om mee te nemen
Maak van te voren een lijst klaar met daarin alle zaken die je wilt meenemen en begin dan met de meest belangrijke dingen die je niet mag vergeten, zoals: een verbanddoos en eventuele medicijnen (denk ook aan o.a. een thermometer, pijnstillers, een tekentang, anti-zonnebrandmiddel, ORS (belangrijk tegen uitdroging bij overgeven en diarree), reisttabletjes, enz.
Vergeet alle pasjes niet die meemoeten  (b.v van bank en zorgverzekeraar), polisnummers van verzekeringen, identiteitskaart en/of paspoort, reserveringspapieren en eventuele andere bewijzen die nodig zijn voor de vakantiebestemming.
Zorg ook voor wat contant geld/muntgeld voor onderweg.
Neem ook de gegevens van je eigen huisarts en apotheek mee.
Denk verder nog aan een fototoestel, klamboe, batterijen, zaklamp, middel tegen insectenbeten, parasol, zonnehoedjes, enz.

veilig op weg
Dan is het eindelijk zover: aan alles is (hopelijk) gedacht en de boel is gepakt..wat dan het belangrijkst is, is natuurlijk zo uitgerust mogelijk op reis te gaan. Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg en denk aan leuke spelletjes waar de kinderen zich onderweg zich goed mee kunnen vermaken, aangezien zij zich snel zullen vervelen tijdens de reis.
Zo kun je denken aan leuke puzzels of reisspellen, kleurboeken, liedjes. Wat bij ons altijd goed werkte is het volgende: zoek van te voren op het internet allerlei plaatjes op die je onderweg tegen kan komen (bijv.b. trein, kat, verschillende verkeersborden, enz.), print deze op een vel, aantal keren kopieeren; diegene die tijdens de reis als eerste alle plaatjes tegengekomen is en afgekruist heeft, heeft gewonnen!
Succes verzekerd!

Veel vakantieplezier!