Ibiza; zon, strand, zee en feesten!

0
496
Depositphotos_7576096_S

Ibiza is vooral in de zomer een populair eiland dat dan ook door miljoenen toeristen wordt bezocht. Maar waarom trekken mensen massaal naar het Spaanse eiland? Natuurlijk vanwege de reputatie dat Ibiza hét feesteiland is, maar je kunt er veel meer zien, doen en beleven. Het eiland heeft namelijk ook een rustige kant en de sfeer is er dan ook relaxt. Niemand maakt zich druk en in de zomermaanden is het genieten van aangename temperaturen. Aan land kan het kwik oplopen tot wel 27 graden terwijl het zeewater met maximaal 26 graden heerlijk warm is.

Laat je betoveren door historische architectuur in Ibiza-stad

Ibiza-stad is de hoofdstad van het eiland dat op nog geen twee uur vliegen van Nederland ligt en het is een ontzettend leuke stad om te bezoeken. De bewoners zijn gastvrij en je kunt bij de vele restaurants, eettentjes en barretjes heerlijk relaxen, eten en drinken. Natuurlijk is er geen tekort aan sfeervolle terrasjes waar je even lekker kunt vertoeven. Zelfs in de avond wanneer het zonnetje onder gaat of zelfs al onder is. De temperaturen blijven aangenaam warm. De wijk Dalt Vila is het historische centrum van Ibiza-stad en hier vind je dus ook veel smalle straatjes met oude bouwwerken en een prachtige kathedraal die zeker een bezoekje waard is.

Hippiemarkten in overvloed

Wist je dat Ibiza de reputatie als feesteiland te danken heeft aan de hippiecultuur? Het is dan ook niet zo vreemd dat deze cultuur nog altijd op het eiland te zien is. Vooral op de vele hippiemarkten kijk je jouw ogen uit en je kunt leuke ‘flower power’ accessoires kopen. Ook authentieke producten van het eiland zijn op deze markten volop verkrijgbaar. Maar de markten zijn meer dan alleen een verzameling van kleurrijke producten. Het is er altijd sfeervol druk en enorm gezellig. Vooral, omdat zowel de bezoekers als de marktlieden nog altijd in de hippietijd lijken te leven en dus enorm ontspannen zijn.

De mooiste stranden vind je op Ibiza

Lekker eten, drinken en feesten. Daar staat Ibiza om bekend, maar het is ook een perfect eiland voor jong en oud. Je kunt met het hele gezin naar Ibiza en vooral in het noorden vind je rustige plekjes waar je kunt vertoeven. Denk aan kleinere dorpjes en stadjes, maar ook zeker de vele stranden. Er zijn familiestranden, onbekende strandjes en hippe stranden waar je uren kunt doorbrengen. Vooral het verkennen van de kleinere en onbekende strandjes is een leuke activiteit, want de kans is groot dat je een enorm rustig plekje vindt waar je met je partner of met je gezin in alle rust kunt genieten van zon, zee en strand.

Feesten tot in de late uurtjes

En dan de feesten! Waar het eiland om bekend staat en niet onterecht. Je kunt tot in de late uurtjes feesten. Bezoek mooie nachtclubs, strandfeesten en partytenten waar wereldberoemde Dj’s een setje draaien. Denk aan Dj’s, zoals Hardwell, Martin Garrix en David Guetta. Het is dus niet zo vreemd dat jongeren in de zomer massaal naar het eiland trekken. Want je kunt tot zonsopgang shinen op de dansvloer en overheerlijke cocktails drinken. Wie wil dat nu niet?! Ben je er al over uit en is Ibiza dé vakantiebestemming waar je als eerste naartoe wil? Boek hier je vlucht naar Ibiza. Binnen twee uurtjes sta je op het prachtige Spaanse eiland voor een heerlijke en welverdiende zon- of feestvakantie.