Zumba is leuk!!

0
1207
blog placeholder

Zumba, Zumba en nog eens Zumba … we horen niet anders meer.  En toch is deze nieuwe hype gewoon superleuk.  Je hoeft er niet eens voor te kunnen dansen, de pasjes leer je na een aantal lessen wel.

Zumba betekent letterlijk: snel bewegen en lol hebben -> en dat is helemaal niet gelogen !!!

Maar wat is nu Zumba en hoe is het ontstaan?  Het is ontdekt midden 1990 door Alberto Perez, afkomstig uit Colombia, een danser en choreograaf van internationale popsterren.  Toen hij op een dag een aerobics les wou geven, besefte hij dat hij zijn muziek vergeten was.  Daarom zette hij muziek op die hij wel bij had.  Traditionele Latin en Merengue.  Hier was hij mee opgegroeid.  Het was natuurlijk niet simpel om met een hele groep te improviseren maar toch ging hij de uitdaging aan.  Uit deze improvisatie onstond Zumba.  Van het één kwam het ander en hij werd zelfs benaderd door bedrijven en ondernemers om Zumba lessen over heel de wereld aan te bieden.
 
Het is een aanstekelijke vorm van dansen en bewegen op latin-ritmes. U bouwt spierweefsel op, valt af, hebt plezier en u voelt zich ontspannen door de inspanning. Op opzwepende muziek als salsa, meringue en calypso maakt u fitness-bewegingen. Als u niet zo ritmisch bent: de passen komen vanzelf, het bewegen is belangrijker.

U hebt comfortabele (sport)kleding nodig: kleding waarin u gemakkelijk beweegt. Uw schoeisel moet geschikt zijn voor zijwaartse en draaiende bewegingen, dus geen hardloopschoenen. Aerobicschoenen zijn perfect, maar ook op oude gympen met verweerd profiel gaat het prima. Door sokken te dragen voorkomt u blaarvorming. Een handdoek en een fles water zijn onmisbaar bij elke sessie.

Zumba is heel uitgebreid, lees hieronder verder:

– Kids Zumba – Kinder Zumba
Kids Zumba of kinder Zumba is speciaal voor onze kinderen dit graag springen en dansen op muziek. Samen met andere genieten de kinderen van Zumba.

– Senioren Zumba
Zumba kan ook voor Senioren. Speciale oefeningen en danspassen voor de oudere generatie onder ons die ook willen genieten. Ook ideaal om te revalideren.

– Zumba Toning Sticks
Met de Toning Sticks van Zumba gaat u nog sneller calorieën verbrandt en meer gewicht gaat verliezen. Beweeg de Zumba sambaballen op de muziek.

– Conditietraining met Zumba
Een goede conditie op korte termijn kan met Zumba. Met Zumba kan u zeer snel een goede conditie en uithouding opbouwen zonder af te zien

– Revalideren met Zumba
Zumba is ideaal om te revalideren. U kan de Zumba oefeningen op uw eigen tempo opbouwen en uw revalidatie perioden slankt aanzienlijk af

– Zumba voor elke leeftijd
Zumba ideaal voor kinderen, ze dansen, bewegen en maken plezier. Ook voor de oudere mensen, onze senioren is Zumba ideaal om fit en gezond te blijven

De verschillende dansstijlen:
Merengue
Merengue is een dansstijl met veel heupbewegingen en een hoog tempo die onstaan is in de Dominicaanse Republiek

Cumbia
Zumba dansstijl de Cumbia is een snelle, ingewikkelde en ritmische dansstijl

Reggaeton
De Zumba dansstijl Reggaeton is een Puertoricaanse stijl en de beat van dance

Samba
Samba dansen zijn snelle ritmische bewegingen op braziliaanse muziek zoals men kent van de carnaval in Rio de Janeiro

Zumba = fun & bewegen

Zumba = voor ieder wat wils

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here