Ziekteverzuim, voor iedereen een ergernis…

0
863
blog placeholder

Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft weleens een dag waarop je geen zin hebt om te werken en zou willen dat je die dag vrij was geweest om heerlijk uit te slapen of die dingen te doen waar je normaal gesproken amper aan toekomt. Heel gezond hoor als je dat af en toe hebt, niks mis mee. 

Maar je hebt van die personen, die typische groep ‘instant thuisblijvers’ die iedere mogelijkheid aangrijpen om maar niet te hoeven werken. En dat zijn dan meestal degenen die de grootste mond hebben, die zogenaamd wat te vertellen hebben en denken dat ze alles kunnen maken. Het lijkt wel of die personen dagelijks het nieuws in de gaten houden om te zien of er een nieuw soort zeldzame ziekte is ontdekt en uitgerekend zij zijn steeds het slachtoffer.
Dan is er weer een die de gekke mexicaanse koeienziekte heeft, dan weer een die de griepprik is vergeten en nu op bed ligt met hoge koorts en een katheter want tja, zelfstandig plassen gaat ook niet meer want je hebt zo’n bonkende hoofdpijn, dat opstaan is gewoon echt niet mogelijk, altijd is het weer wat. Je kunt er de klok op gelijk zetten wanneer er weer een ziekmelding wordt doorgegeven door je leidinggevende. 
 
En als je door al je smoezen van griep heen bent, dan stap je toch gewoon over naar een andere categorie? Dan zeg je gewoon dat er een verschrikkelijk ongeluk is gebeurd waardoor je niet in staat bent op je werk te komen vanwege de immense vertraging. Dat verschrikkelijke ongeluk is vervolgens nergens te bekennen want het is er simpelweg niet… Of je zegt gewoon dat er is ingebroken in je woning en dat je die dag en ook de dagen erop niet in staat bent om te werken want er moet natuurlijk zóveel geregeld worden! Of je zegt dat je toevallig die ochtend een ongeluk hebt gehad met je auto en je dus ook niet in staat bent om te werken die dag… De dagen erop neem je natuurlijk een auto van een kennis mee voor een paar dagen en hou je de rest voor dat je eigen auto momenteel gerepareerd wordt…
Al deze smoezen waren afkomstig van een en dezelfde collega…
In het begin denk je nog “Ach god, wat vervelend”. Maar als het ene het andere in korte tijd opvolgt, ga je het op een gegeven moment ook niet meer geloven.

En ik kan er niets aan doen, maar ik erger me dood aan dit soort mensen. Het soort mensen dat altijd het voordeel van de twijfel gegeven wordt en dat evenveel salaris ontvangt als jij – zo niet meer – terwijl jij je uit de naad loopt te werken en wèl iedere dag aanwezig bent. Dan betaal ik nog liever geld voor dat soort mensen om een WW uitkering te ontvangen dan dat zij als mijn zogeheten ‘collega’s’ aangemerkt worden en met mij behoren samen te werken.
Je hebt er niks aan, echt helemaal niks… Als ze aanwezig zijn zitten ze hele andere dingen te doen dan wat ze moeten doen en hoor je de hele tijd om je heen “Ik heb geen zin… bah, wat gaat de tijd langzaam…ik verveel me…”

Er zijn nota bene mensen die wanhopig op zoek zijn naar werk, mensen die wèl echt willen werken maar geen kans krijgen door dit soort mensen die het lopen te verzieken voor anderen.
Iedere collega is voor bepaalde werkzaamheden aangenomen omdat het met minder personeel immers niet te doen is. Maar als die collega’s er dan ook niet zijn en àls ze er zijn alleen met andere dingen bezig zijn, komt alles alsnog op het bordje van de collega’s terecht die wel serieus met hun werk bezig zijn en is het voor de werkgever uiteindelijk niet meer rendabel.

Zulke mensen vallen dan ook gelukkig uiteindelijk door de mand. Pasgeleden nog was er een collega ‘ziek’ die duidelijk geen zin had om te werken want hij was naar het werk gekomen en zag er totaal niet ziek uit en was meer gefrustreerd dat hem opgedrongen was het te proberen dan dat hij inderdaad ziek was. Die collega is toen ziek naar huis gegaan puur alleen om een punt te maken bij het management en zegt vervolgens als hij drie dagen later aanwezig is dat hij de dag nadat hij ziek naar huis was gegaan, nog even wat dingetjes heeft geregeld samen met een vriend.

Dit soort egocentrische mensen mogen van mij thuis blijven! Als je niet wilt werken, blijf dan gewoon thuis! Aanwezig of afwezig, in geen van beide gevallen heb je wat aan ze. Wat mij betreft mag er strenger worden opgetreden tegen deze personen, zodat de mensen die hard op zoek zijn naar een baan om serieus te werken, ook serieus een kans krijgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here