Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP) en een website

0
901
blog placeholder

Als je een eigen bedrijf hebt en nog geen website, wordt het tijd om daar eens over te gaan denken. Een website kan het overleven van je bedrijf betekenen. Misschien vind je je bedrijf nog te klein of ben je alleen nog maar aan het denken een bedrijf te starten. Of denk je dat het veel te moeilijk is om een website te maken of veel te duur om er een te laten maken. Wat je situatie ook is, een website heb je nodig als je een eigen bedrijf start.

De meeste mensen gaan online. Vroeg of laat googled iemand je naam, je bedrijf of de werkzaamheden die je doet. En wat zullen ze dan vinden? Niets? dat zou jammer zijn. Mensen verwachten dat je online bent en verwachten een antwoord te vinden op hun probleem. Je biedt goede diensten aan en zult niet worden gevonden. Voor veel mensen besta je niet als je niet wordt gevonden door een zoekmachine. Niet voorkomen in de zoekmachine is net zo lastig als niet gevonden worden in het telefoonboek. Of het nu om (toekomstige) klanten gaat of om vroegere schoolvrienden, in deze tijd zul je niet gevonden worden zonder website.
Een website kost bijna niets. Toen internet er net was, kostte het onderhouden van een website heel wat, maar die tijden zijn voorbij. Je betaalt voor een website soms maar een paar Euro per gigabite. Als je de website goed indeelt is dat ook het bedrag wat je per maand kwijt bent. Als je niet wilt betalen voor een ontwerp, dan is het heel eenvoudig om het zelf te doen, je zoekt gratis software om te dowmloaden en volgt de aanwijzingen.
Een website betekent reclame voor je bedrijf. Of het nu je diensten, je producten zijn of over jezelf gaat, een website is een geweldige manier om reclame te maken. Elke andere vorm van reclame zal je veel geld gaan kosten, zeker als het iets specifieks is en je hebt geen garantie dat er aandacht aan besteed wordt. En er zijn mensen die geen reclame in de brievenbus willen hebben. Een website mag je maken zoals je dat zelf wilt en is er als mensen er naar op zoek zijn. Geen enkele andere vormvan reclame is zo effectief en makkelijk als een website.
Een wegsite is wereldwijd. Op het web maakt het niet uit of iemand naast je woont of aan de andere kant van de wereld. Men kan jouw website zien, lezen en doorsturen naar iemand die misschien ook geïntersseerd is zonder extra kosten. Telefoonkosten naar de andere kant van de wereld zijn hoog en een brief moet ook gefrankeerd worden, maar iets doorsturen via het web kost niets. Je kunt vrienden maken, contacten krijgen met mensen die ergens wonen waar je nog nooit geweest bent. Al zul je er niet als ZZP-er gaan werken.
Een website kan werk en geld opleveren. Hoe langer je met een website op het web staat, hoe meer de kans dat mensen je zullen vinden. Als je iets verkoopt kan dat werledwijd, want ook het betalen online kan op verschillende manieren. Het is makkelijk en betrouwbaar. Dit betekent ook dat je bijna geen andere kosten hebt, je kunt zelf het produkt beschrijven en adverteren op je eigen manier.
Een website bespaart tijd. Het geven van informatie aan een klant kost tijd. Of je dit nu persoonlijk doet, via de telefoon of de e-mail. Websites zijn ontworpen om tijd te besparen. Al je familie en vrienden kunnen je online-dagboek lezen, beter bekend als weblog. Je hoeft het maar 1 keer te schrijven. Klanten kunnen je volledige catalogus aan produkten lezen zonder dat het je tijd kost. Integendeel, je werkt of je slaapt. Een goede website runt zichzelf en is werkzamer dan je zou denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here