Windows 7

0
1504
blog placeholder

Windows Vista
De Windows Vista is de lang verwachte opvolger van de Windows XP dat in 2001 op de markt werd gebracht. In begin 2007 kwam de Windows Vista uit dat naar verluid zes miljard dollar heeft gekocht om te ontwikkelen. Veel aanpassingen zijn vooral cosmetisch van aard: de Windows sidebar (op de Desktop kun je verschillende gadgets – zoals een klok – plaatsen) , Windows Media Player 11, Windows Mail (vervangt Outlook Express), Windows Kalender, Windows Media Center, Spraakherkenning, etc. Het besturingssysteem is veel bekritiseerd. Het voornamelijke kritiekpunt is dat Vista de computer langzaam laat werken en veel energie/batterij kost. Andere punten van kritiek zijn de beveiliging (de beveiliging is te basis) en het steeds toestemming vragen van de gebruiker om een applicatie te kunnen uitvoeren. De populariteit van het systeem is te zien in het marktaandeel: Windows XP heeft een marktaandeel van 62,2% terwijl Windows Vista een percentage van slechts 23,9 heeft (eerste kwartaal 2009). Het is lastig zoeken naar de top 10 redenen om Windows Vista als besturingssysteem te gebruiken, aangezien veel artikelen zijn verwijderd, maar de volgende top 10 is naar voren gekomen:

1.       De mate van beveiliging is hoger

2.       Applicaties antwoorden beter en sneller

3.       Het besturingssysteem bevat applicaties zoals de Windows Movie Maker en de Windows DVD Maker

4.       Het netwerkcentrum, voor internet verbinding, is verbeterd

5.       Het zoeken en het organiseren zijn vergemakkelijkt

6.       Het besturingssysteem maakt gebruik van Windows Aero Interface

7.       Het visuele is aantrekkelijker en beter georganiseerd

8.       Windows Vista bevat spraakherkenning

9.       Het besturingssysteem is meer betrouwbaar, in de zin van minder crashes en ophoudingen

10.   De prestatie is verbeterd

Windows 7  
De Windows 7 heeft niet lang op zich laten wachten, het besturingssysteem werd eind 2009 beschikbaar gesteld. De oorzaak van dit is gelegen in het feit dat veel gebruiker van het Windows Vista besturingssysteem terugstapten naar de Windows XP. De Windows 7 heeft de goede onderdelen van de Windows Vista behouden. Daarnaast is dit besturingssysteem sneller en veroorzaakt het minder irritatie dan de Windows Vista. Een vergelijking tussen beide besturingssysteem doet de Windows 7 winnen, maar of het op een lange termijn beter is dan de oude systemen zoals Windows XP, is de vraag. Zelf geeft Microsoft Windows 10 redenen om Windows 7 aan te schaffen:

1.       De toegang is sneller

2.       Men kan meer doen zonder lang te wachten

3.       De compatibiliteit is verbeterd

4.       Men kan documenten en printers delen met andere computers met Windows 7 erop

5.       Men kan gratis TV programma’s bekijken

6.       Men kan zelf snel en makkelijk filmpjes maken

7.       Het aantal berichten en attentie pop-ups is verminderd terwijl de beveiliging is verbeterd

8.       Windows 7 kan ook gebruikt worden op touch screen computers

9.       Men kan op afstand media downloaden

10.   Het is makkelijk om verschillende apparaten te bedienen (zoals de printer en de camera)

Aan de lijst is te zien dat Microsoft Windows gewerkt heeft met de kritiek op de Windows Vista: redenen 1, 2, 3, 7 en 10 geven hiervan blijk.

Hoe kom ik eraan?
Ten tijde van de Windows Vista periode bevatten de nieuwe computers als standaard besturingssysteem de Windows Vista. Het kopen van een nieuwe computer met een andere besturingssysteem, zoals de Windows XP, was niet mogelijk. Met Windows 7 bevatten de nieuwe computers dit besturingssysteem. Wanneer men een nieuwe laptop aanschaft dan kan het Windows 7 erop hebben, kijk voor de zekerheid naar de specificaties (wie weet wordt de laptop verkocht met Windows Vista erop). Heeft u al een computer en zou u graag dit systeem erop willen hebben, dan kunt u dat in de winkel aanschaffen. Voordat het besturingssysteem op de markt werd gebracht, in oktober 2009, was het mogelijk om gratis Windows 7 downloaden en ruim een half jaar te kunnen gebruiken. De mogelijkheid om gratis Windows 7 te downloaden is verlopen.

De prijzen van dit systeem zijn in verhouding tot de prijzen van de Windows Vista pakketten lager: de Windows 7 Home Premium kost € 119, de Windows 7 Professional kost € 309 en de Windows 7 Ultimate kost € 319 (prijzen kunnen per winkel verschillen). Een upgrade is ook mogelijk, dergelijke pakketten kosten respectievelijk: €199, €285, € 299.

In verhouding tot de Apple Snow Leopard (uitgebracht in augustus 2009) zijn de prijzen voor de Windows 7 buitengewoon hoog, voor het nieuwste besturingssysteem van Apple telt men rond de veertig euro neer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here