What the fUGG ?!

0
1340
blog placeholder

What the fUGG?!

 

Wat is nou het verhaal achter Ugg? Wanneer zijn ze nep en wanneer zijn ze echt? Ik zal het jullie nog 1 keer uitleggen!

Ugg is een verzamelnaam. Ugg noemen ze in Nieuw Zeeland en Australie: schoenen en laarzen gemaakt van schapenhuid. Al jarenlang noemden ze alle laarzen gemaakt van schapenhuid: Uggs. Totdat de laarzen een hit werden buiten Australie en een slimme Amerikaanse zakenman van Deckers Outdoor Coorporation de naam Ugg Australia claimde en iedereen dacht dat dat alleen ‘echte’ Uggs waren! Zie hier dus het misverstand. De Uggs van meneer Decker worden in China gemaakt; alle overige Uggs worden nog gewoon vervaardigd in Australie en Nieuw Zeeland. Australie dus niet blij dat een amerikaan die naam heeft mogen claimen, maar daar is niets meer tegen te doen (behalve dat de Australische sites niets meer opsturen naar Amerika!).

Dus koop vooral lekker je heerlijk warme schapenhuid laarzen, in de winkel of online en maak je niet zo druk of het Ugg Australia is of gewoon Ugg, maar check wel of het echt schapenvacht is.

Wist je dat het ontstaan van de Ugly’s al van ver voor de tweede wereldoorlog is? De bewuste schaapherders konden al hun kleding en schoeisel van materiaal maken wat voohanden was, dus in hun geval de wol, vacht en leer. Doordat de vacht en het leer een goede isolerende maar ook ventilerende werking heeft en bovendien ook nog waterdicht, bleek het uitermate geschikt om er laarzen van te maken.  Wist je trouwens dat de UGG boots tijdens de tweede wereldoorlog heel erg in trek waren bij de vliegeniers?  En dat er modellen waren die zelfs je liezen warm hielden? Waarom de vliegeniers deze laarzen droegen, omdat het daarboven in de lucht behoorlijk koud kon zijn en de verwarmining toen nog niet werkte zoals wij dat tegenwoordig in de vliegtuigen kennen.

Later kwamen de dude’s, nee dit zijn geen andere type schoenen of laarzen maar de personen die ze droegen. Oftewel de surfers in Australie, de personen die hun eigen leventje hadden op het strand, die stoere gasten die zich urenlang in het water konden ophouden zonder onderkoeld te raken en wachtten op de perfecte golf.
Maar ook zij kwamen op een gegeven moment uit het water en moesten zich warmen en daar waren de UGGjes toen heel welkom.

Omdat de surfers in Australie een voorbeeldfunctie hadden voor een heel groot publiek (wannabe’s),  is ook de UGG door deze surfers in Australie, uiteindelijk een trend geworden. Echter deze dude’s hebben het nooit om een merk gedaan.
@font-face {
font-family: “verdana”;
}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: “Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1;

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here