Western Union Bank – Geld overmaken naar het buitenland

0
1222
blog placeholder

Mensen kunnen verschillende redenen hebben om geld over te willen maken naar personen in het buitenland. In die gevallen biedt de Western Union Bank uitkomst.

 

334.000 kantoren over de hele wereld

De Western Union Bank heeft in tweehonderd landen en gebieden over de hele wereld 334.000 kantoren en agentschappen waar mensen geld kunnen afhalen, dat door iemand in het buitenland is gestuurd. Dat maakt deze manier van transacties een efficiënte manier van geld verzenden.

 

Transacties zo veilig mogelijk

De Western Union Bank heeft er alles aan gedaan om deze manier van transacties zo veilig mogelijk te maken. Wanneer iemand geld wilt overmaken naar het buitenland, moet deze persoon zich na de tweede keer identificeren met een officieel identiteitsbewijs. Bovendien wordt bij iedere transactie gecontroleerd of de persoon die het geld verstuurt, wel echt de persoon in kwestie is. Bovendien wordt het geld niet zomaar aan de ontvanger meegegeven. Die moet zich ook kunnen identificeren, meestal aan de hand van een transactienummer dat bij beide personen bekend is.

 

Aanmelding middels persoonlijke gegevens

Wie voor het eerst geld over wilt maken via de Western Union Bank, zal zich eerst aan moeten melden. Deze aanmeldingsprocedure is eenvoudig te volgen. Gedurende de aanmelding wordt gevraagd om allerlei persoonlijke gegevens in te vullen. Er zal een wachtwoord moeten worden opgegeven en ook een e-mailadres. Zaken die van belang zijn bij een goede afronding van de transactie. De bedragen die worden verstuurd, worden met een creditcard verrekend. Ook de gegevens van die kaart moeten dus worden ingevoerd.

 

Direct na registratie geld versturen

Binnen een paar minuten na verzending kan het geld al worden opgehaald. De verstuurder kan het geld direct na registratie al verzenden, via de Western Union-website. Als alle gegevens ontvangen zijn en de procedure is goed doorlopen, dan geeft de Western Union Bank aan dat de transactie behandeld wordt. Vaak volgen dan de instructies om de transactie rond te maken. Hierbij moet de verzender meestal met het hoofdkantoor in Nederland bellen, om de transactie door te laten gaan. Vervolgens worden er allerlei vragen gesteld om aan de maximale veiligheid te kunnen voldoen, waaronder het eerder besproken transactienummer.

Western Union is erg voorzichtig en adviseert haar klanten altijd om dat ook te zijn met het versturen van geld. Op hun website staan tips om fraude zo goed mogelijk te voorkomen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here