Weddingplanner

0
1221
blog placeholder

Allereerst ben je natuurlijk geweldig gelukkig en weet je van gekkigheid niet waar te beginnen, het enige wat bij je binnen komt is…Ik ga trouwen!
Trouwen is niet zomaar iets, het is een hele grote stap en iets voor altijd. Voor altijd samen, nooit meer alleen. Hoe speciaal is dat?
Je kan natuurlijk een weddingplanner inhuren om je dag zo te laten organiseren zoals je dat het liefst zelf zou willen zien, maar je kan je de kosten van zo’n weddingplanner ook besparen door samen jullie dag te organiseren. En geloof me, de voorpret voor zo’n dag en het organiseren daarvan is erg leuk!
Neem vooral de tijd, want stressen is echt niet leuk en dit zou je beter kunnen voorkomen.

Erg belangrijk is natuurlijk het prikken van een datum.
Het is ook erg belangrijk om te weten in welk seizoen je graag zou willen trouwen , want dit hangt natuurlijk wel samen met enige weersinvloed. Je kan geen mooi weer garanderen, dus je zal altijd rekening moeten houden met regen. Al hoe vervelend dit ook kan zijn, het mag beslist niet jullie dag in het water laten lopen. Bij het prikken van de datum kan je bijvoorbeeld denken aan jullie eerst date of de dag dat jullie elkaar voor de eerste keer leerden kennen. Ook kan je denken aan jullie eerste zoen of gewoon een datum omdat jullie die het mooiste vinden. Het is natuurlijk niet nodig om een datum te prikken dat op een vrijdag valt, maar voor een standaard  bruiloft is dit wel gebruikelijk. Het is ook belangrijk om te weten waar jullie graag zouden willen gaan trouwen. Dit kan plaats vinden bij trouwlocaties aangegeven door jullie gemeente waar jullie zijn ingeschreven, maar dit kan ook op allerlei andere locaties. Daarvoor zou je gewoonweg even kontakt kunnen opnemen met de gemeente afdeling burgelijke stand. Die afdeling kan je voorzien van allerlei informatie die erg belangrijk is voor jullie grote dag. Ook zou er een keuze moeten worden gemaakt voor een ambtenaar van de burgelijke stand die daadwerkelijk jullie huwelijk zal voltrekken. In de meeste gevallen zijn er een aantal ambtenaren waaruit je een keuze kunt maken en belangrijk daarbij is dat je gewoonweg luisterd naar je gevoel en degene die je het meest aanspreekt. Als dit allemaal bij de gemeente is geregeld kan je verder gaan met het invullen van de dag.

Hier volgt een lijstje die je voor jezelf heel handig kunt overschrijven en afstrepen als je het hebt geregeld die belangrijk zijn voor het regelen van een standaard bruiloft.

Datum prikken en tijd
Ambtenaar van de burgelijke stand kiezen
Maken van een lijst van gasten die je zou willen uitnodigen en maak daarnaast een keuze uit gasten die de gehele dag meegaan en gasten die je alleen  voor het feest zou willen uitnodigen.
Zoeken van een trouwlocatie (dit kan ook samen gaan met een feestlocatie)
Zoeken van een feestlocatie ( dit kan ook samen gaan met een trouwlocatie en in de meeste gevallen kan je hier ook eten met de gasten van de dag)
Zoeken van trouwjurk ( dit gebeurt afzonderlijk, want de bruidegom mag natuurlijk volgens de standaard normen de bruid niet eerder in de jurk zien als op de dag van het huwelijk. Hiebij kan je wel familieleden of vrienden en of vriendinnen meenemen om je te laten adviseren voor de juiste jurk)
Zoeken van een trouwpak (geschied op dezelfde manier als bij de bruid)
Eventueel kiezen voor bruidsmeisje en/of bruidsjonkeren en het zoeken van kleding voor dezen
Zoeken van trouwringen en de manier bespreken waarop je de ringen graag zou krijgen bij de trouwceremonie
Inhuren van een fotograaf en fotolocatie kiezen
Inhuren van een muziekband voor de avond
Trouwboeket bestellen en de bloemen voor op de volgauto’s en voor de mensen die de gehele dag meegaan is het ook gebruikelijk om een bloem op hun kleding te dragen.
Zoeken van een trouwauto of paardenkoets
Bestellen  van bruidstaart
Bestellen van bruidsbedankjes
Uitzoeken van de juiste trouwkaart (gebruikelijk wordt de uitnodiging 6 weken voor de huwelijksdag verstuurd)

Al met al een heel geregel dus. Als je dit lijstje is afgewerkt heb je eigenlijk alles al klaar. Je kan het natuurlijk uibreiden met van alles en nog wat en persoonlijke dingen toevoegen zoals bijvoorbeeld versieringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here