Wat kun je met een YouTubedownloader?

0
1133
blog placeholder

Youtube is één van de meest bezochte websites ter wereld en het is niet moeilijk in te zien waarom. Sinds zijn oprichting in 2005 heeft youtube al meer dan zes miljard uur video verzameld. De enige beperkende factor aan de populaire website, lijkt het feit dat je een internetverbinding nodig hebt om de filmpjes te bekijken.

Daar zijn echter ook oplossingen voor, want er zijn tegenwoordig heel wat tools op de markt om video’s van YouTube te halen en gewoon op je harde schijf op te slaan, zodat je ze altijd bij je hebt, internet of niet. Er zijn een hele hoop programma’s en websites die deze dienst aanbieden, gratis of tegen betaling, met of zonder reclame. Enkele van deze softwarepakketten leveren uitstekend werk en zijn makkelijk te gebruiken, maar anderen balanceren op het fijne randje tussen malware en echt bruikbare software.

Als entertainment voor het gezin

YouTube filmpjes downloaden kan erg nuttig zijn, want je hebt niet overal internet. Wil je een filmpje later bekijken maar heb je op dat moment misschien geen stabiel en snel internet, dan kan je het filmpje gewoon downloaden en je hebt het voor altijd bij je. Enkele nuttige toepassingen vind je bijvoorbeeld bij een lange familie trip met de auto. De kinderen hebben wellicht wat nodig om hen bezig te houden tijdens de lange rit en daar komen gedownloade filmpjes handig van pas. Op een iPad of een andere tablet kunnen de kinderen gewoon filmpjes kijken die ze eerder hebben gedownload, bijvoorbeeld met youtube downloader.

Mobiel internet kan immers erg wisselvallig zijn, zeker wanneer je in de auto zit. Niet iedereen heeft beschikking tot een 3G-netwerk en wanneer je door het platteland rijdt heb je misschien zelfs helemaal geen signaal. In dat geval is het dus een uitstekend idee om even wat filmpjes te downloaden zodat de rit in rust kan verlopen.

Leerkrachten en YouTube

Een andere nuttige toepassing vind je in het onderwijs, waar de internetverbinding ook niet altijd is wat het moet zijn. Sommig schoolnetwerken verbieden ook gewoon het kijken van filmpjes op youtube, maar dat is voor leerkrachten vaak eerder een vloek dan een zegen. Youtube bevat immers heel wat nuttige en informatieve filmpjes die perfect kunnen helpen met het een uitleggen van een moeilijk concept aan de leerlingen.

Een filmpje kan immers zo veel duidelijker zijn dan een tekst in een handboek of een snel geschetst bordschema. Als leerkracht kan je de filmpjes dan gewoon op voorhand downloaden en op je computer meenemen naar de les. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onstabiele schoolnetwerken of blokkeringen opgelegd door het schoolbestuur.

Een tool die volgens velen één van de beste is op het gebied van filmpjes downloaden, is YouTube Downloader: http://youtubedownload.altervista.org .Dit is een eenvoudig programma dat simpelweg doet wat zijn naam al laat vermoeden.

Er zijn verschillende soorten tools die je kunnen helpen met het toegankelijker maken van youtube, en niet elk programma levert dezelfde kwaliteit. Daarom is het best dat je even rondkijkt op het internet en leest naar wat andere mensen de beste tool vinden. Als iedereen op het internet het erover eens is dat een programma alleen maar last veroorzaakt op je computer en eigenlijk meer spam dan wat anders is, dan gebruik je beter een ander programma.

Copyright en downloaden

Let er op dat sommige video’s een regeling kennen in de copyrightbepaling waardoor ze niet gedownload mogen worden. Lees daarom altijd de informatie op deze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here