Wat kan je doen met een oude koffer?

0
425

Wanneer je veel reist, dan zal je koffer op enig moment niet meer voldoen. De koffer is flink gesleten en je kan er eigenlijk niet meer mee opstap. Sommige koffers worden echter wel leuke accessoires. Je kan ook in veel kringloopwinkels hele oude modellen vinden. Daar vind je zelfs nog die echte vintage modellen waar nog geen wieltjes onder zaten en die je niet kon afsluiten. Het is leuk om te zien hoe je hiermee iets nieuws kan doen. Denk dan bijvoorbeeld eens aan de volgende zaken die je kan doen ermee.

Een mooie bijzettafel maken

Misschien wel de gemakkelijkste manier om iets nieuws met een koffer te doen, is door er een bijzettafel van te maken. De koffers kan je bijvoorbeeld opstapelen. Je kan er ook pootjes van de bouwmarkt onder schroeven om het nog meer de look van een tafeltje te geven. Zet er een mooie plant op of leg er een stapeltje boeken of tijdschriften op. Zo geef je de koffer een nieuw leven en geef je jouw kamer een hele nieuwe look. Het is een gemakkelijke manier om nog tijden lang te kunnen genieten van je koffer.

Gebruiken als een kastje

Een andere gemakkelijke manier om je oude koffer een nieuw leven te geven is door er een kastje van te maken. Kastruimte kan je nooit genoeg hebben. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een drankkastje voor je sterke drank. Je kan het ook als kastje voor de glazen gebruiken. Ook een rol als make-up tafel of als medicijnkast is voor de oude koffer weggelegd. Dan zet je hem niet in je woonkamer, maar gebruik je hem in je slaapkamer. Je kan er een spiegel in schroeven om het helemaal compleet te maken. Er is bovendien ruimte genoeg om al je spullen erin te bewaren.

Een kleine moestuin maken

Misschien heb je maar beperkte ruimte, bijvoorbeeld omdat je een balkon hebt. Dan kan je eigenlijk niet goed aan de slag met het planten van je eigen moestuin. De oplossing is dan om in bakken te werken. Die bakken kan je gemakkelijk zelf maken van oude koffers. Je maakt dan wel de koffer eerst klaar met wat zeil of een vuilniszak. Zo kan je allerlei soorten groente en fruit gaan verbouwen. Dit maakt het natuurlijk allemaal alleen maar leuker. Zorg wel dat je je verdiept in hoe je eigenlijk dit soort dingen moet verbouwen.

Een plek voor je katten

Tot slot kan je er natuurlijk ook anderen blij mee maken. Je katten kunnen bijvoorbeeld veel plezier beleven aan hun nieuwe mandje. Je kan dan bijvoorbeeld de twee delen uit elkaar schroeven en daar dan mandjes voor maken voor je katten. Het is wel heel lekker om op die manier een oplossing te vinden, want spullen voor je katten kunnen wel heel duur zijn. Natuurlijk is het ook leuk om er een mooi kussen bij te passen. Het is wel heel fijn om ook voor je katten een leuk plekje te kunnen maken met de koffer.