Wat is het verschil tussen ‘Bed and Breakfast’ en ‘Hotel’?

0
5646
blog placeholder

Veel reizigers kiezen of verblijven in een bed and breakfast of hotel op basis van specifieke behoeften. Degenen die verlangen naar een ‘home away from home’ -ervaring kunnen beter een traditionele bed and breakfast zoeken, terwijl anderen misschien bedrijfsvoorzieningen en een gunstige ligging eisen, verzorgd door een hotel. Een hotel kan gelegen zijn vlakbij een grote luchthaven of rijweg, handig voor pendelaars, terwijl een bed en ontbijt vaak gelegen is aan een natuurlijke mijlpaal of toeristische bestemming. Zowel een hotel als een bed and breakfast verzorgen veilige logies voor hun gasten, maar er zijn enkele opvallende verschillen.

De meeste hotels zijn een onderdeel van een keten, wat een zeker niveau van samenhang benadrukt, maar het kan een beetje saai aanvoelen of alsof u in een bedrijf bent. Aan de andere kant wordt een bed and breakfast meestal beheerd door een zelfstandige. De herbergen zijn vaak particuliere woningen die gerenoveerd zijn voor gebruik als commerciële woningen. Wie eerder de voorkeur geeft aan een bed and breakfast dan aan een hotel, zeggen dat de meer intieme sfeer een groot verkoopargument is. Ketenhotels zijn ontworpen om grotere groepen en zakenlui op te vangen, die misschien niet dezelfde persoonlijke omgang wensen dan diegene die op vakantie zijn.

Een ander verschil tussen een hotel en een bed en breakfast is het personeel. Omdat een hotel werkt op een grotere schaal, heeft het een grotere personeelsdienst nodig dan een bed and breakfast. Hotelwerknemers moeten de kamers schoonmaken, het beddengoed wassen, restaurants en banketzalen beheren, gasten in- en uitchecken en het entertainment verzorgen. Gasten hebben het moeilijk om het hotelpersoneel beter te leren kennen, omdat deze in verschillende ploegen werken. Aan de andere kant hebben bed en breakfast eigenaren vaak een heel kleine personeelsdienst en spenderen een aanzienlijke tijd aan een babbeltje slaan met hun gasten.

Het eten dat geserveerd wordt in een traditionele bed and breakfast is vaak gekookt door de eigenaars en is meestal van culinaire kwaliteit. Afhankelijk van de individuele hotelfaciliteiten, is het ontbijt een selectie van granen, brood and vruchtensap of een volledig buffet, geserveerd in een grote eetzaal. Het tempo in een bed and breakfast- herberg is over het algemeen trager dan dat van vele grotere hotels, die het ontbijt meer in een ontspannen moment kunnen gieten.

Het sterkste voordeel van een hotel tegenover een bed and breakfast is meestal de kamerprijs. Hotels kunnen zich veroorloven om kortingen te bieden voor zakelijke gasten die vaak in het hotel komen of ambtenaren. Aan de andere kant kan een bed and breakfast een ander tarief voor piek- en daalseizoenen vragen, maar de eigenaars kunnen het niet altijd veroorloven om grootschalige kortingen aan te bieden. Een typisch bed and breakfast- kamertarief is meestal vergelijkbaar met die van een gemiddeld hotelketen, hoewel de tarieven voor een exclusieve bed and breakfast in een populaire toeristische bestemming aanzienlijk hoger kunnen zijn dan die van een hotel in de stad.  Meer informatie over een goedkope vakantie kan je ook lezen op deze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here