Wat is AFAB?

0
1326
blog placeholder

Besloten vennootschap

Vanwege het succes van AFAB – dat mede kwam door advertenties in de Telegraaf en andere vormen van reclame – doopte het bedrijf zichzelf in 1996 om van eenmanszaak naar besloten vennootschap. AFAB B.V. ontstond. Zeven jaar lang bleef AFAB groeien en moest naar Amersfoort verhuizen. Een compagnon werd uitgekocht zodat Schouten alleen de aandelen beheerder werd. De naam AFAB B.V. werd veranderd naar AFAB Geldservice B.V.

 

F.C. Volendam en Vitesse

Naast financieel dienstverlener is AFAB ook bekend als hoofdsponsor van F.C. Volendam, maar ook van bekendere clubs als Vitesse. Tevens is AFAB actief als sponsor in basketbal, volleybal, zwemsport, judo, schaatsen, ijshockey en nog een flink aantal andere sporten.

 

Kredieten

Ten tijde van het sponsoren van F.C. Volendam deed AFAB ook een aanvraag om op eigen rekening kredieten te gaan verstrekken. Tevens nam AFAB anderen financiële ondernemingen over, zoals 1-2-3 Krediet, BPM Finance en Wilbo Financieringen. Daarmee zette AFAB zich sterk in de financiële grond.

 

Overnames

Na die eerste overnames nam AFAB steeds meer bedrijven en ondernemingen over. Zo nam ook het vermogen van AFAB behoorlijk toe. Intussen heeft een onderdeel van AFAB – AFAB Service Providing Holding N.V. – met ruim vierduizend aangesloten intermediairs, een totale hypotheekproductie van enkele miljarden per jaar geproduceerd.

 

Labels

Vanuit één man is AFAB gegroeid tot een enorme onderneming op financieel gebied. AFAB telt intussen meer dan duizend medewerkers en heeft diverse labels waaronder ze opereert. Enkele daarvan zijn Quarré, Xtensive, ViaFeria, Stercki en PensioenPoint. Eén ding is zeker, AFAB is nog lang niet uitgeteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here