Wanneer gaan mijn gasten eindelijk naar huis?

0
909
blog placeholder

Je kunt natuurlijk gewoon zeggen, dat je moe bent en graag wilt dat ze naar huis gaan. Maar in de meeste gevallen durft men dat niet en zullen er trucs moeten worden bedacht. In de hoop dat de hints begrepen worden. Hier volgen enkele tips:

Koude schokeffect. De meest effectieve manier om je gasten naar huis te laten gaan is het openen van het raam. Uiteraard werkt dit niet in de zomer, want dan zal men het alleen maar prettig vinden dat het raam open staat. Dit werkt dus alleen als het buiten koud is. Komt er commentaar van de gasten, blijf dan bij je excuus van benauwdheid, last van de rook of te weinig zuurstof. Al snel zal de gezelligheid verdwenen zijn en zullen de eerste gasten opstappen, waarna er meer zullen volgen.
Schoonmaakwoede. Omdat je al de hele avond voor eten en drinken hebt gezorgd, zal de kamer vol met afwas staan. En de keuken waarschijnlijk ook. Ga rustig beginnen met de afwas in de keuken en zeg dat je dit de volgende dag niet kunt doen vanwege je drukke werk. Als de hint niet goed begrepen wordt en de keuken ios schoon, ga dan demonstratief de kamer opruimen en neem alle glazen weg. Daarna ook de flessen en de schalen waar de hapjes op gelegen hebben. Die zullen inmiddels wel op zijn en was alles af. Waarschijnlijk stappen de gasten wel op en zo niet: je huis is opgeruimd.
Het is natuurlijk onbeleefd om alvast je pyama aan te gaan doen of je tanden te gaan poetsen. Maar een toespeling ernaar kan wel: geeuwen en zeggen dat je zo moe bent en morgen weer vroeg op moet staan. Als je je er voorverontschuldigd, geeft dat bij je gasten een onaangenaam gevoel.
De fotoboeken van je laatste vakantie laten zien. Ben je een fervent museumbezoeker of maak je van iedere kerk en gebouw tientallen foto’s? Ga deze foto’s dan laten zien in een traag tempo. Na 30 foto’s van kerken zal men het allang zat zijn en zich verontschuldigen dat men naar huis moet, want de oppas moet ook nog naar huis.
Muziek die niemand leuk vindt. Als je weet wat je gasten geen leuke muziek vinden, ga dat dan opzetten en zing luid mee. En zeg er bij dat het voor jou belangrijk is om de dag hiermee af te sluiten. Je zou kunnen denken aan klassiek pianostukken of Schlagermuziek.
Alcoholvrije avonden. Denk er eens over om geen alcohol te schenken tijdens een gezellige avond. De mensen weten niet wat hen overkomt en zullen veel eerder vertrekken dan je gewend bent.
Partnerflirt. Ga steeds dichter bij je partner zitten tot je zo dicht tegen elkaar zit dat het opvallend is. Geef elkaar regelmatig een kus en laat op deze manier zien dat je toe bent aan een andere kamer. Hopelijk gaan de gasten zich wat ongemakkelijk voelen en zullen ze opstappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here