Vrij en blij als zelfstandige professional

0
779
blog placeholder

Het is niet makkelijk om te werken als ZZP-er / sociaal ondernemer, het is altijd onzeker hoeveel of hoe weinig inkomsten je zult hebben de komende tijd. Het is ook hard werken en je moet altijd goede kwaliteit leveren. Maar ik vind het zeker de moeite waard. Ik ben vrij om precies te doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

Toen ik nog in een vast dienstverband werkte had ik een hekel aan de urenlange vergaderingen waar ik meestal voor mijn werk weinig aan had. Ook duurde het vaak heel lang voordat ik daadwerkelijk aan de gang kon met een idee, omdat er eerst allerlei leidinggevenden toestemming moeten geven en er eindeloze discussies zijn over hoe een bepaald idee het best kan worden opgenomen in structuren en uitgevoerd binnen de bestaande organisatie. Alles moet voortdurend onderling worden gecommuniceerd en afgestemd. Met mijn eigen bedrijfje kan ik een idee zelf uitwerken en daarna meteen met de uitvoering beginnen. Het is vreemd dat ik geen baas heb die mij opdrachten geeft. Alles wat ik wil doen en hoe ik het wil doen bedenk ik zelf. Dat is niet altijd makkelijk en het is een zware verantwoordelijkheid. Maar het geeft ook veel voldoening dat ik de resultaten op eigen kracht bereikt heb en het is een creatief proces om mijn eigen werk te creëren en vorm te geven.

Er komen steeds meer mogelijkheden voor “het nieuwe werken”, zowel online als offline. Ik vind het niet fijn om thuis te werken. Ik ga dan al snel even de afwas doen tussendoor of ik word afgeleid door andere dingen. Om te werken op mijn werkkamer is te saai, er zijn te weinig prikkels. Ik ga de laatste tijd vaak naar zalencentrum Seats2Meet in Utrecht, waar ik op een flexplek werk. Het is een goede plek om je netwerk uit te breiden, opdrachten binnen te halen en kennis en ervaringen te delen. De inspiratie van alle mensen die er op hun eigen manier hun werk vormgeven hangt er in de lucht. Zo heb ik dan toch als zelfstandige ook een soort collega’s om mij heen. En ik kan zelf bepalen met wie ik wel en niet wil samenwerken / co-creëren….

Voor mij wegen de voordelen van het nieuwe werken ruimschoots op tegen de financiële onzekerheid.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here