Voorkom sluiting Google Adsense account

0
866
blog placeholder

Wanneer?

Google verdient geld aan bedrijven die advertenties willen plaatsen. Met Adsense kan de gebruiker Google machtigen advertenties te plaatsen op zijn of haar website. Indien een bezoeker de website bezoekt en een toepasselijke advertentie ziet, kan de bezoeker besluiten op de advertentie te klikken. Een dergelijke actie wordt aangemerkt als klik. Een klik is geld waard. Besluit de gebruiker van het account dit proces te manipuleren door bijvoorbeeld zelf te klikken of aan derden te vragen of zij willen klikken, dan merkt Google dit op. Google kan nagaan wanneer er sprake is van een valse klik: er wordt geklikt maar de persoon kijkt niet naar het resultaat of een persoon die heel vaak klikt. Het nagaan doet Google ondermeer door het IP-adres te volgen. Het kan ook voorkomen dat een derde, waarvan men niet bewust is, de ongeldige (gevaarlijke) klikken veroorzaakt. Tegen dit laatste is helaas weinig te doen.

Voorzorgsmaatregelen

Google werkt met de CTR. Indien de CTR boven de 10 % is, krijgt Google argwaan. Is de CTR incidenteel boven de 10% dan wordt dan beschouwd als normaal, immers het is incidenteel. Echter wanneer er een patroon verschijnt, zal Google hier naar kijken. Een mogelijke gevolg kan zijn dat Google constateert dat hier gemanipuleerd wordt en kan dan overgaan tot het sluiten van het account. Men kan ook zelf actie nemen om dit te voorkomen. Dagelijks is te zien hoeveel personen de website hebben bekeken en hoeveel mensen er hebben geklikt. Door naar de patronen te kijken, kan men zelf zien of men gevaarlijk boven de grens uitstijgt. Er zijn onderwerpen die goed verdienen (commercieel), deze onderwerpen resulteren in veel pageviews en veel kliks. Om een balans te creëren zou men ook over andere onderwerpen kunnen schrijven. Onderwerpen die wel pageviews opleveren, maar die niet zo snel kliks geven. Hiermee verhoog je het aantal pageviews en verlaag je de CTR. Onderwerpen die wel pageviews opleveren, maar niet zoveel geld zijn voornamelijk onderwerpen waaraan geen goede gerelateerde advertenties bij vertoond worden. Te denken valt aan samenvattingen (van studiestof) of biografieën van personen. Een meer ingrijpende maatregel is het tijdelijk niet gebruik maken van het account. Verwijder de pub-code van de website voor een tijdje en voer het later weer opnieuw in. Het is wel zo dat men in de tussentijd geen geld meer zal verdienen. Een derde optie is verspreiden. Verdient met aan Google Adsense door gebruik te maken van verschillende bronnen (men heeft een eigen website, men schrijft artikelen op een andere website), dan kan men het beste de bronnen opdelen. Maak twee accounts aan, met twee rekeningnummers (van jezelf en van een naaste). Indien toch een account wordt gesloten, heeft men het andere account nog.

Gesloten en nu?

Google kan het account op elk moment sluiten om zichzelf en de adverteerders te beschermen. Niet alleen heeft men het account verloren, ook het verdiende geld (dat nog niet is overgeboekt) is vervallen. Men kan proberen contact op te nemen met Google Adsense, mailen en bellen. Meestal is het resultaat pessimistisch, het account blijft gesloten. Er gaan echter ook succes verhalen waarbij het account weer is heropend. Lukt het niet met het heropenen, dan kan men besluiten een nieuw account aan te maken. Zelf een nieuw account aanmaken lukt niet. Google zal dit doorhebben en dus geen toestemming geven voor het account. Vraag een naaste of die wil meehelpen en maak een account aan op de gegevens van die persoon. Een struikelblok is de reeds bestaande website. Het is niet duidelijk of Google “onthoud” of het de artikelen al heeft gezien. Voor de zekerheid zou men de geschreven artikelen een beetje aan kunnen passen. Voor verdere hulp kan men kijken in de helpcenterdesk van Google.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here