Vijf manieren om een slappe huid te vermijden of tegen te gaan

0
1128
blog placeholder

Een verslapte huid is zeker niet hetzelfde als vetplooien. Het is het resultaat van een huid die niet ondersteund wordt door onderliggende spieren. Daardoor hebben magere mensen dikwijls een hangende onderarmhuid of plooien boven hun knieën – zoals de ondertussen bekende foto’s van de knieën van Demi Moore, vóór haar plastische chirurgie. Vanaf het moment je huid zich losmaakt van de onderliggende spieren, veroudert ze snel. Huid houdt zichzelf gezond en jong door zich vast te hechten aan de spieren en door deze spieren gevoed te worden.

Ons lichaam is niet gemaakt om te mager te zijn. De belangrijkste reden dat we spieren hebben is om te kunnen wegen, de tweede reden is dat spieren ons lichaam opvullen en ons lichaam een vorm geven.

Hangende en ongezonde huid kan het resultaat zijn van (1) Te snel gewicht verliezen, (2) Slechte voeding, (3) Dieten zonder lichaamsbeweging, (4) Dieten plus uithoudingsoefeningen, (5) Dieten plus krachttraining met weinig beweging, (6) Een voedingspatroon met weinig groenten.

Het goede nieuws is dat je een strakke armen en benen kan terugwinnen, ongeacht je leeftijd. Hier zijn vijf oplossingen:

1. Verlies niet te snel gewicht. Ga niet op een crash dieet, zoals een vloeistofdieet dat je belooft om 20 kilogram te verliezen in 30 dagen. Gezond gewichtverlies is een halve tot een hele kilo per week. Hangende huid kan onstaan als we te snel gewicht verliezen. Hoe langzamer het gewichtsverlies verloopt, hoe meer tijd de huid heeft om zich aan te passen en haar elasticiteit en verbinding met de spieren niet te verliezen.

2. Eet voeding die rijk is vitaminen C, E, A, het B-complex en K, essentiele vetzuren, en drie mineralen: selenium, koper en zink. Al deze essentiele voedingsstoffen die spieren én huid ondersteunen zijn te vinden in groenten, fruit, dierlijke eiwitten, granen, noten en plantaardige olieën; maar vooral in asperge, paprika, broccoli, spinazie, bloemkool, look, olijven, bladgroenten, bananen, vlas- en distelolie, lijnzaad, volle rijst, zalm, sardienen, makreel, oesters, gevogelte, eieren en mager vlees.

3. Verlies nooit gewicht zonder dat te combineren met intensieve lichaamsbeweging. Als je gewicht verliest zonder oefening, geraak je inderdaad gewicht kwijt, maar je zal ook spiermassa verliezen. De huid zal rimpelen en gaan hangen.

4. Doe nooit aan uithoudingstraining als je gewicht verliest. Als je gewicht verliest door een dieet gecombineerd met conditietraining zoals steppen, spinnen of joggen, zal je zowel vet als spiermassa verliezen. Dit is het slechtste scenario om gewicht te verliezen. Dan zal de huid het meest rimpelen en gaan hangen. Doe daarentegen weerstandstraining, bijvoorbeeld door het heffen van lichte handgewichten. Dat bouwt spiermassa op, terwijl ondertussen vet wordt verbrand.

5. Doe het volledige gamma aan oefeningen en bewegingen als je aan krachttraining doet. Als je gewicht door een dieet gecombineerd met een training met slechts enkele bewegingen zal je in bepaalde gebieden van je lichaam niet genoeg spiermassa opbouwen. Bijvoobeeld, als je een squat (een kniebuiging met gewichten) doet zal je vlot spiermassa opbouwen in je dijen, maar niet rondom je knieën. Daardoor zal de huid rondom de knieën gaan rimpelen en gaan hangen. Te zware gewichten tillen leidt dus tot een hangende huid op andere plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here