Verzorging van het gezicht

0
1437
blog placeholder

Huidtype

Het is belangrijk te weten wat je huidtype is en als je dat zelf niet weet, kan de medewerker in de drogisterij/parfumerie of schoonheidsspecialiste je hierbij helpen. De producten die je voor je gezicht gebruikt kunnen alleen wat toevoegen als ze goed zijn afgestemd op wat je huid nodig heeft.

Denk maar eens aan een trekkerige huid, veel mensen denken dan een droge huid te hebben en smeren er iets vettigs op. Terwijl het meestal om een huid gaat die een stevig vocht te kort heeft en een speciale dagcrème kan dit snel oplossen.

Schoonmaken

Je huid verzorgen begin je door deze in de ochtend goed te reinigen met een milk, lotion, gel of gezichtszeep. Vaak gaat het om waar je persoonlijke voorkeur ligt, maar zolang het afgestemd is op je huidtype maakt het niet zoveel uit. Belangrijk is wel dat je een product gebruikt dat de huid opent, om vuil te verwijderen en vervolgens een product wat het weer sluit. Daarna gebruik je de dagcrème (en voor het avondritueel vervang de dag- voor een nachtcrème).

Gemiddeld eens per week je huid net een laagje dieper reinigen kan geen kwaad. De atmosfeer raakt meer verontreinigd (denk ondermeer aan uitlaatgassen) en dat heeft nu eenmaal zijn weerslag op de huid. Een masker moet je opbrengen nadat je je gezicht gereinigd hebt en laat je even zitten. Pas het toe als je lekker ontspannen even gaat badderen of iets anders doet wat ontspant.

Voor het nemen van een masker is een scrub speciaal voor het gezicht en aansluitend een sauna voor het gezicht, ook een aanrader. Je poriën openen zich goed en je huid wordt gereinigd. Een masker kan daarna prima inwerken op de huid.

Dag- en nachtcrème

Een dagcrème is in principe niet herstellend, maar gaat met name uit van beschermen. Beschermen tegen datgene wat je in de loop van de dag “tegenkomt”. Daarnaast is een dagcrème tevens een prima basis als je make-up aan wilt brengen.

De nachtcrème heeft wel die herstellende werking, omdat in de nacht je lichaam aan het herstellen gaat en dus ook de gezichtshuid. Omdat de huid rond de ogen erg delicaat is, is een aparte oogcrème aan te raken. Meestal wordt geadviseerd om vanaf 25 a 30 jaar met deze crèmes te beginnen, waarbij het niet uitmaakt of je al kleine rimpeltjes hebt.

Jezelf verfraaien

En als je make-up gebruikt om jezelf nog meer te verfraaien, dan is de basis gelegd. Dat neemt niet weg dat je ook met make-up op moet letten welke producten je neemt. Een foundation moet bijvoorbeeld ook op de huid afgestemd zijn om een glimmend hoofd te voorkomen. Waarbij een foundation geen concealer is (hiermee kan je vlekjes egaliseren en wegwerken) en slechts als basis fungeert. De pancake make-up wordt niet meer toegepast en foundation moet er naturel uitzien. Als je na verloop van tijd toch wat gaat glimmen, is er altijd nog de (vaste) poeder.

Voor de daguren is het benadrukken van de ogen of de mond eenvoudig te toen door met een mooie mascara de ogen wat sprekender te maken en vergeet de wenkbrauwen niet. Deze zijn bepalend voor het gezicht. Bij niet echt krullende wimpers kan je altijd nog de wimperkrultang gebruiken voordat je de mascara opbrengt. Deze “opent” de ogen als het ware. De mond met een mooi licht glanzende lippenstift of gloss te accentueren maakt een dagmake-up vaak al af.

Voor de avonduren mag het wat heftiger met wat extra mascara, eventueel een oogpotlood of eyeliner en desgewenst een oogschaduw die qua kleur past bij je outfit. Bij een heftige oogmake-up kan je beter de lippen rustiger houden … en visa versa.

Zorg vervolgens dat je altijd met producten werkt die schoon zijn, borstels en donsjes zijn normaal gesproken goed schoon te houden en is goed voor je eigen gezicht en het behoud van je producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here