Vermogen vormen door te sparen

0
881
blog placeholder

Meer vermogen opbouwen en slim beleggen

Iedereen met vermogen wil dat uiteraard optimaal en slim beleggen. Voor veel mensen is opbouw van eigen vermogen de drijvende kracht in hun dagelijkse arbeid. Wie privé aan vermogensvorming doet komt in sommige gevallen zelfs in aanmerking voor overheidssubsidie. Voorbeelden hiervan zijn tegemoetkomingen voor pensioenopbouw of premies voor huiseigenaren.

Maar ook iedereen die op andere wijze vermogen wil opbouwen, heeft door een breed scala van aanbiedingen goede mogelijkheden. Wie niet goed weet welk type belegging het beste past bij zijn behoeften en wensen, kan het beste een onafhankelijke financiële expert raadplegen. Zo’n adviseur is vertrouwd met het volledige arsenaal aan beleggingsmogelijkheden en weet uit vastgoed, beleggingsfondsen, spaarrekeningen etcetera samen met de klant een passend product te selecteren.

Wie van aandelen de grootste vermogensgroei verwacht, maar tegelijkertijd ook veilig wil beleggen, zal door de financiële expert waarschijnlijk een combinatie van een traditioneel beleggingsproduct en enkele met verhoogd risico aanbevolen krijgen.

Spaarrekening als veilige belegging

Vooral tijdens een economische crisis geven mensen echter de voorkeur aan een belegging die meer zekerheid biedt. Wie aarzelt om aandelen te kopen is waarschijnlijk beter af met een spaarrekening. Met een spaarrekening vermeerdert uw vermogen gestaag en met maximale veiligheid. Een ander voordeel van spaarrekeningen is dat u altijd toegang tot uw vermogen heeft.

Spaarrekeningen vergelijken: hoogste rente

Wie zijn vermogen met behulp van een spaarrekening wil vergroten, kan zich op het Internet op voorhand over de verschillende aanbieders informeren. Spaarrekeningen vergelijken op Internet is erg simpel en toont niet alleen de banken met de hoogste rente maar biedt ook uitgebreide achtergrondinformatie.

Overigens worden sinds de laatste grote belastinghervorming in 2001 niet langer de inkomsten uit sparen en beleggen (rente, dividend etc.) belast, maar een fictief rendement daarover. De waarde van uw vermogen wordt vanaf 2001 belast via de vermogensrendementsheffing.

Met sparen je vermogen verhogen

Spaarders zijn voortdurend op zoek naar een slimme belegging voor hun spaargeld, met de intentie hun persoonlijk bezit stap voor stap uit te bouwen. Voordat u als spaarder kiest voor een bepaalde spaarvorm, zou u eerst zorgvuldig moeten onderzoeken welke mogelijkheden de financiële markten bieden voor spaarders. Maar hoe u uw geld ook belegt, u dient zich eerst terdege bewust te zijn van uw financiële positie en uw doelstellingen om vervolgens de meest geschikte beleggingsvorm te selecteren.

Soms verdient een combinatie van verschillende beleggingsinstrumenten de voorkeur. Wie niet zeker weet hoe hij zijn persoonlijke vermogensopbouw moet plannen, kan zoals gezegd beter een onafhankelijk financieel adviseur in de arm nemen die over de verschillende beleggingsopties kan adviseren en samen met u een passend beleggingsconcept kan ontwikkelen.

Hoe spaarders vermogen kunnen opbouwen

Voor spaarders bestaan er verschillende mogelijkheden voor vermogensopbouw:

Een vertrouwde variant is het oude vertrouwde spaarboekje, dat weliswaar veilig en solide is maar dat daarentegen geen hoge rente biedt en weinig flexibel is;
Een andere optie is de termijndeposito, waarbij de spaarder zijn geld voor langere tijd vastzet. Het voordeel van een deposito is dat deze een hoge rente biedt, nadeel is dat het geld voor de overeengekomen periode is vastgelegd en je er niet, of slechts tegen betaling van opnamekosten over kunt beschikken;
Handelen in aandelen biedt een andere mogelijkheid om vermogensaanwas te realiseren, maar dat is een optie die ook risico’s inhoudt;
Voor spaarders die hun geld zonder risico willen beleggen en toch flexibel willen zijn, verdient internetsparen of giraal sparen de voorkeur. 

Hoge rente met Internetsparen

Internetsparen biedt zowel flexibiliteit als een hoge rente. Spaarders profiteren van veel voordelen bij giraal sparen:

Niet alleen kan men de rekening eenvoudig zelf online beheren, maar zowel het openen van de rekening alsook het hele rekeningbeheer is gratis.
Bovendien hanteren veel aanbieders geen minimum- of maximuminleg.
En spaarders ontvangen al vanaf de eerste euro hoge rente op hun tegoed.
Je hebt doorlopend toegang tot je geld, waardoor zich een girale spaarrekening zowel voor de korte als voor de lange termijn loont. 

Spaarders kunnen een internetspaarrekening dus zeer goed inzetten bij een persoonlijke spaarplan voor vermogensopbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here