Vergelijken van leningen

0
884
blog placeholder

Soms is het nodig om geld te lenen. Want zonder geld is het lastig om een studie te bekostigen, nieuwe huishoudelijke apparaten aan te schaffen of in een nieuwe auto rond te rijden. Veel mensen zien de risico’s van geld lenen en durven zich niet op het pad van leningen te wagen. Toch zijn er manieren van geld lenen, waarbij men zo min mogelijk geld kwijt is.

 

Eerst geld opmaken

Eén zaak staat buiten kijf; wie geld leent is altijd duurder uit dan iemand die dat niet doet. Een tip is daarom ook om eerst het geld dat er is, te investeren in die huishoudelijke apparaten of nieuwe auto die u op het oog hebt. Pas als dat geld op is, kan het beste aan een lening gedacht worden.

 

Vergelijken

Op internet zijn talloze leningen te vinden. Het is van belang om deze leningen eens goed met elkaar te vergelijken. Er zijn veel geldschieters en leenverstrekkers die allemaal de goedkoopste lening aanbieden en de minste rente vragen. Neem voor het zoeken van de juiste lening alle tijd. Ga op onderzoek uit en kijk welke lening het beste bij uw situatie past. Vergelijk deze met elkaar en zoek daarna de leenverstrekker met de laagste rente. Vaak zijn dat de persoonlijke leningen of de doorlopende kredieten die zijn af te sluiten bij de bank of bij organisaties als Becam en Frisia.

 

Lening met lage rente

Mocht u een aankoop te betalen hebben en geld willen lenen, dan is het het beste om dat met een lening te doen met een lage rente, zoals hierboven besproken. Het beste is om de regeling die winkeliers aanbieden, vaak in de vorm van een uitgestelde of gespreide betaling, niet aan te gaan. Dat geldt ook voor een soortgelijke betaling via uw creditcard. Dit zijn gemakkelijke vormen van leningen, maar de rentetarieven zijn verschrikkelijk hoog, soms zelfs tot 18% per jaar, het wettelijk toegestane maximum.

 

Speciale regelingen

Er zijn ook speciale regelingen, waaronder de IBG-leningen voor studenten. Zij kunnen hier voordelig geld lenen van de Informatie Beheer Groen, tegenover een lage rente. Het aflossen daarvan begint pas twee jaar na het afronden van de studie, zodat de student tijd genoeg heeft om geld te verdienen.

Voor wie voornemens is een huis te kopen of te verbouwen, bestaat er ook een fiscaal voordelige lening, namelijk de hypotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here