Verbeter je Social Media

0
977
blog placeholder

Allereerst is het belangrijk dat je weet waar men naar zoekt als jouw profiel bekeken wordt. Headhunters wil zien dat je de beste eigenschappen hebt die er toe doen in hun business. Ze zoeken de meest professionele mensen met de beste kennis en kunde om voor te stellen als potentiële kandidaat.
Door je social media te optimaliseren, kan je jezelf als kandidaat aantrekkelijker maken.

Social media is jouw visitekaartje op het internet. Je online vrienden kennen je dankzij je profiel. Als je een smakeloos profiel hebt, wordt je waarschijnlijk minder snel benaderd door een toekomstige werkgever of een headhunter. Begin daarom direct met het verwijderen van alle comments over illegaal of immoreel gedrag. Verwijder de foto’s waarop je verboden dingen doet, en foto’s van je vrienden die verboden dingen doen. Probeer een vlekkeloos profiel te behouden. Kies dan ook voor een foto waarop je netjes overkomt en kies voor een nette outfit.

Een headhunter kijkt op jouw social media profiel om je te leren kennen. En hoe zou een headhunter jouw talenten te weten kunnen komen als jij die niet laat zien? Zet je skills op je profiel, begin een blog en schrijf stukken over wat jij boeiend vind en waar je heen wil. Wil je artikelen gaan schrijven? Zet voorbeelden op je blog neer en zet posts neer waarin je mensen uitlegt hoe ze beter kunnen gaan schrijven.

Optimaliseer en verbeter je profiel steeds opnieuw, zodat het uitstraalt wie je bent en wie jij wil worden. Wees jezelf in je foto’s, videos en comments. Doe je niet anders voor dan je bent, mensen kijken daar namelijk direct doorheen als ze je straks ontmoeten. Wees eerlijk over je interesses, doelen, je levensinstelling, je mening en je gedachten.

Een social media profiel is een goede manier om jezelf te laten zien op internet. Het is een handig instrument dat je kan gebruiken om je netwerk te verbreden en jezelf op een positieve manier te laten zien. Kortom: met een goed profiel kom je een heel eind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here