Van louter hekserij naar goocheltrucs

0
1011
blog placeholder

De menselijke beschaving is vanaf het begin der tijden al erg geïnteresseerd in het leren van artistieke vaardigheden zoals bijvoorbeeld het leren tekenen en leren goochelen. De hersenen van de mens vragen om afleiding en ontspanning waarmee ze de werkdruk en de stress van de dag kunnen verwerken. De enige reden die we kunnen bedenken bij het ontstaan van de grote variatie aan entertainment is dat we als mens snel uitgekeken zijn en daarom dus weer op zoek gaan naar andere vormen van vermaak. De terminologie magie is eeuwen geleden op dezelfde manier ontstaan. De naam magie en zijn betekenis heeft dan ook voor veel ophef en verandering gezorgd. Mede door de loop van de geschiedenis, is door magie het begin van het goochelen ontstaan. Hierdoor zijn vandaag de dag veel mensen geïnteresseerd in magie en willen goochelen leren.

De tovenaars en heksen stonden bekend om het uitoefenen van hun magie en hekserij. Tegenwoordig zijn er nog steeds mensen die in dit soort magie geloven en occulte rituelen uit oefenen. Maar de meeste mensen zien dit als zwarte magie en daar wil je liever niet mee in aanraking komen. Maar er zijn ook positieve kanten van de magie eigenlijk kan je het meer een illusie noemen en dat is leren goochelen. De goochelaar wekt namelijk de illusie dat hij over magische krachten bezit. En het leren goochelen is niet verboden of gevaarlijk want er schuilt geen occulte gedachte of gevaar achter. Iedereen die geïnteresseerd is kan nu leren goochelen. Er zijn veel goochelclubs die de goochel liefhebbers graag willen meehelpen zodat ze nog beter te leren goochelen.

Magie heeft altijd al voor veel verwondering gezorgd. De toeschouwers wachten geduldig op wat voor illusie of wonder straks voor hun staat. Misschien mogen ze wel helpen? En aan het eind van de show is een daverend applaus hoorbaar. Daarna wachten de kinderen ongeduldig. De goochelaar heeft beloofd dat hij ze gaat leren goochelen. Veel goochelaars promoten hun show met behulp van you-tube, een eigen website en de sociale media.

De websites bezorgen je een reis naar de magische kant. Dus de magie wat eerst als hekserij werd gezien is nu geëvalueerd tot een artistieke, entertainende, verwonderende, interessante kunstvorm die iedereen op deze aardbol met behulp van een computer kan leren.

Nu, kan uw magische vlucht beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here