Vakantie Voorbereiden

0
1223
blog placeholder

Als je op vakantie gaat moeten er veel dingen geregeld worden. Vaak kom je er dan op het laatste moment achter dat je alsnog dingen bent vergeten. Om dit soort perikelen te voorkomen is het belangrijk je vakantie ruim van te voren en goed voor te bereiden.
Een belangrijk punt waar aandacht aan besteed moet worden is het afsluiten van een goede reisverzekering. Mochten er op vakantie dingen kapot gaan of gestolen worden, zorgt deze verzekering ervoor dat je daar niet de dupe van wordt. Het afsluiten van een reisverzekering is niet alleen van waarde voor materiële zaken, maar ook voor je gezondheid. In het buitenland kunnen ziekenhuiskosten erg oplopen en een goede reisverzekering zorgt ervoor dat deze gedekt zijn. Voordat je op vakantie gaat moet je dus nagaan of je al zo’n verzekering hebt en of de verzekering voldoende dekt. Ook moet je het polisnummer en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij bij je hebben.

Om het jezelf een stuk gemakkelijker te maken bij het inpakken is het verstandig om ruim van te voren te beginnen met het opstellen van een inpaklijst. Hierop kun je precies noteren hoeveel kleding je wilt meenemen, welke toiletartikelen en andere dingen die jij belangrijk vindt om mee te hebben op vakantie. Door er van te voren mee te beginnen kan je de lijst aanvullen met dingen die je later te binnen schieten. Zo ben je verzekerd van een volle koffer met alle dingen die je nodig hebt. Ook behoud je op deze manier het overzicht.

Het is belangrijk om alleen de nodige dingen mee te nemen, want anders zit je uiteindelijk met een veel te zware koffer vol met overbodig spul. Wanneer je naar Siberië gaat heeft het meenemen van zonnebrandcrème en een bikini minder zin dan dat je op vakantie gaat naar het zonnige Salou. Te veel meenemen kan in onvoorziene situaties soms handig zijn, maar het nadeel is wel dat je het allemaal mee moet sjouwen. Bedenk dus van te voren goed wat je meeneemt en wat je thuislaat.

Op de reis erheen heb je ook spullen nodig. Een verstandig idee is om een onderweg tas te vullen met spullen die je onderweg nodig kunt hebben. Zo is een tandenborstel erg prettig als je een busreis van acht uur achter de rug hebt en kan een oogmasker van pas komen als je een vlucht hebt van tien uur. Ook hier is het dus weer van nut om op tijd te bedenken wat handig is tijdens de reis naar de plek van bestemming.

Wanneer je op vakantie gaat met kinderen dienen er meer voorbereidingen plaats te vinden dan wanneer je met alleen volwassenen weg gaat. Zo moeten kinderen tijdens de heenreis vermaak hebben. Je kan natuurlijk vijf uur lang spelletjes gaan spelen, maar dit kan op den duur gaan vervelen. Mogelijkheden zijn vakantieboeken, muziek, tijdschriften of wanneer je je kinderen helemaal niet wil horen een portable dvd. Dit laatste is op zich een wat duurdere bezigheid, maar je bent ervan verzekerd dat er geen verveling plaats zal vinden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here