Twilight: Verslag en review

0
1001
blog placeholder

Verslag

Het verhaal gaat over een meisje “Bella” die is verhuist naar Forks om daar bij haar gescheiden vader “Charlie” (Chief Swan) te wonen. Zodat haar moeder en haar nieuwe man alle tijd voor hunzelf kunnen hebben in Phoenix. Charlie heeft een auto voor haar gekocht met een goedkoop prijsje van Billy Black, een goede vriend van hem.

Bella heeft nog nooit een vriendje gehad, maar bij haar nieuwe school in Forks is ze juist populair onder de jongens. Op de eerste dag ontmoette ze Eric een klasgenoot, die haar de weg wijst, hij is geinteresseerd in haar. Ook diezelfde dag ontmoette ze ook Mike, die ook geinteresseerd is haar. Een jongen die haar aandacht trok is Edward Cullen, ze is geobsedeerd door zijn uiterlijk. Helaas toonde hij geen interesse (zelfs haat) in haar. Tijdens de les biologie zat hij op het puntje van de stoel helemaal van haar vandaan en trok hij een raar gezicht, alsof ze stinkt.

Edward en zijn familie zijn vampiers, ze gaan vaak lang wandelen als ze het mooi weer is. Eigenlijk gaan ze dan op jacht naar dieren om hun bloed te drinken, ipv mensenbloed. Alhoewel ze nog altijd naar mensenbloed verlangen, proberen ze dat te vermijden, de reden dat Edward niet in de buurt wilt blijven bij Bella is omdat haar bloed erg lekker ruikt.

Edward was een tijdje afwezig op school, maar kwam weer terug en probeerde goed te maken met Bella. Kort daarna heeft hij haar gered door een vrachtwagen weg te duwen met zijn hand. Edward wilde niet meer uit haar buurt blijven, hij is het zat. Bella verdacht hem, hij haar had gered op een manier dat onmogelijk was voor een mens. Ze ging toen echt op onderzoek uit nadat ze met Jacob Black (zoon van Billy) had gesproken bij het strand. Ook Jacob is geinteresseerd in Bella.

De jongens gingen vragen aan Bella of ze met hun naar de Spring Dance gingen, ze weigerde door te zeggen dat ze naar Seattle zou gaan. Edward bracht die dag met Bella door, dus werd een dagje Seattle een dagje Meadow. Hij erkende dat hij een vampier is. In plaats van bang te zijn is Bella juist verliefd op hem en niet bang dat hij gevaarlijk is. “And so the lion fell in love with the lamb”, de twee werden verliefd op elkaar. Hij toonde zijn vaardigheden aan haar, zoals bliksemsnel door de bomen heen rennen en zomaar opeens verschijnen uit het niets.

Bella heeft de familie van Edward ontmoet, “the Cullens”. Bestaande uit de vader Carlisle, moeder Esme, Edward, adopted daughter Rosalie, adopted son Emmet, adopted daughter Alice, adopted son Jasper. Het werd tijd dat Bella haar vader verteld over Edward, haar vriendje. Dus vertelde ze over Edward en hij kwam naar hun huis om Bella op te halen voor een honkbal spel. Charlie was niet al te enthousiast over Edward.

Tijdens het spelen van honkbal werd het spel gestopt door Alice, ze kan toekomst lezen, er kwamen vampiers aan. De drie vampiers, Ronald, James and Victoria benaderde de Cullens en James rook de zoete bloed van Bella en wilde haar aanvallen maar Edward en zijn familie beschermde haar.
Ze gingen vluchten en probeerde Bella te verstoppen zodat James haar niet kan aanvallen.

James fopte Bella door haar te bellen en te zeggen dat hij haar moeder heeft (hij liet haar stem horen) en dat zij haar kan redden door haar vrienden (The Cullens) alleen te laten en zelf naar hem toe te gaan. Toen ze in de ballet studio was, ontdekte ze dat haar moeder wel veilig thuis was en dat de stem in de telefoon van een videoband af komt waarop haar moeder en zij als kind te zien was. James was in de kamer en ging haar verwonden, ze was ernstig gewond en bloed droop van haar hoofd naar haar kleren, dit was erg smakelijk voor James. Op dat moment kwam Edward en de twee gingen vechten, de overige familieleden kwamen ook en uiteindelijk werd James vermoord door Emmet en Jasper. Bella’s hand was gebeten en Edward zoog de gif eruit voor haar zodat ze geen vampier werd, ook haar voet was gebroken.

Nadat Bella uit het ziekenhuis kwam ging ze met Edward naar het schoolfeest, hij wilde dat ze genoot om een mens te zijn en daarom bracht hij haar naar het schoolfeest. Zij integendeel wilde dat hij haar een vampier maakte, zodat ze voor altijd bij hem kan blijven, nooit oud worden, onsterfelijk. Hij wilde dat juist niet, hij vond dat haar leven net was begonnen en geen einde aan moest maken.


Review

Ik vind het verhaal wel leuk om te lezen, ook de liefde tussen Edward en Bella is interessant om te volgen.

Maar op het einde wilde Bella doodgaan en een vampier worden om zo voor altijd bij Edward te blijven. Die gedachte vind ik erg zwak, ik zou niet willen om een vampier te worden! Voordat ze zoiets dacht leefde ik in Bella’s rol, maar daarna niet meer. Het is niet zo dat als ze geen vampier wordt ze hem nooit meer kan zien, als dat wel het geval was, dan zou ik misschien twijfelen om een vampier te worden. Maar nu is het erg overbodig om een vampier te worden om zo samen met hem te zijn voor altijd… ik wil een mens blijven, ook al word ik oud so what… mensen om me heen zijn allemaal mensen, vader, moeder schoolgenoten… Edward is ook tegen dat Bella een vampier wordt.

Ik ga denk ik niet de vervolgdelen lezen. Had de samenvatting gelezen van het tweede deel en is niet zo interessant, ze verlangt alleen maar naar Edward. En had gelezen dat een vampier werd uiteindelijk wat ik helemaal niet leuk vind…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here