Tuintrends

0
1001
blog placeholder

De tuin is een rustpunt geworden in ons drukke bestaan. Na het werk nog even uitrusten in een luie stoel en genieten van het vogelgefluit, het ruisen van de wind in de bomen en het geklater van water in de vijver. Binnen en buiten lopen steeds meer in elkaar over en kleuren en materialen die binnen zijn gebruikt worden ook buiten gebruikt.

Het is belangrijk dat de tuin in harmonie is. Grijstinten en naturel zijn dit seizoen de kleuren. Deze kleuren maken een tuin vriendelijk en gezellig. De planten en accessoires hebben een natuurlijke uitstraling. De buitenkeuken is favoriet. Gezellig samen koken en eten met familie en vrienden. Maar vooral ontspannen. Alsof de tijd even stil staat.

 

Er zijn verschillende tuintypen die passen bij deze trend:

 

Moroccon garden

 

Deze stijl is warm en mysterieus met poortjes, stucwerk, lampionnen en kaarsen. Je krijgt het gevoel dat je in Marokko bent. Materialen die hierbij gebruikt worden zijn beton, metaal, smeedijzer en keramiek. Leuk in deze tuin is bijv. een gemetselde bank. Met een paar vrolijk gekleurde kussens altijd klaar voor gebruik. De kleuren die gebruikt worden zijn vrolijk bijv. geel.

Dit type ziet de tuin als buitenkamer waar het gezellig is. Om ook beschut te kunnen zitten kun je een overkapping maken waar je bijv. voile overheen hangt. Dit filtert het daglicht.  Het wordt een  plek waar je heerlijk kunt relaxen Je kunt hier heerlijk eten, spelen, tuinieren en luieren. Er is ruimte voor veel bloeiende planten. Deze tuin hoeft niet zo netjes te zijn daarom is hij ook onderhoudsvriendelijk. Er worden verse kruiden gekweekt zoals rozemarijn en munt. Natuurlijk mag een boom niet ontbreken. De vijgenboom past in deze tuin. Deze doet het ook in ons klimaat goed. De vijgen worden rijp en kunnen worden gegeten. Hij heeft groenblijvend blad. Olijven zijn winterhard tot -15 graden. Bij een strenge winter kun je de boom inpakken met vliesdoek.

 

Cape Town garden

 

Als je van natuur, design en luxe houdt dan is dit de ideale tuin. Exotisch, stoer met een Afrikaans tintje. Palmen, bamboe, buitendouche en jacuzzi kun je hier vinden. De kleuren die gebruikt worden zijn blauw en donkere natuur tinten. Er worden natuurlijke materialen gebruikt bijv. hout en natuursteen. Stoere groene planten passen in deze tuin zoals palmen en varens. Een bananenboom is hier ook leuk bij. De tuin vraagt weinig onderhoud door het gebruik van bodembedekkers, cacaodoppen en houtsnippers. Het natuurgevoel wordt versterkt door planten die over het terras groeien. Bloemen met felle kleuren zorgen voor een kleuraccent.

In deze tuin wordt hout gebruikt maar in plaats van echt hout kun je ook kiezen voor de kunststof variant.

De voordelen van kunststof planken zijn:

–         Ze worden niet glad.

–         Ze vragen weinig onderhoud en zijn duurzaam

–         Het is een milieuvriendelijk alternatief.

–         Ze zijn brandvertragend

–         Instaleren is niet moeilijk.

–         De draagkracht is groot.

–         Ze hebben een natuurlijke uitstraling

–         Ze splinteren en scheuren niet.

–         Ze schimmelen en rotten niet.

 

Burgundian garden

 

Dit is voor mensen met een klassieke romantische smaak. Deze tuin heeft een gemoedelijke sfeer van het franse platteland. Een half open serre is mooi in deze tuin om zo lang mogelijk te genieten van het buitenleven. Er wordt gekookt met verse ingrediënten in een luxe buitenkeuken. De kleuren die in deze tuin worden gebruikt zijn: grijstinten en geelgroenen. Als kleuraccent gebruik je paarstinten zoals lavendel. Natuurlijke nostalgische materialenpassen bij deze tuin zoals grind, hout, natuursteen en gevlochten riet en voor de meubels kiezen we oud wit. Natuurlijk mogen fruitbomen en een pluktuin niet ontbreken. Doordat deze tuin nonchalant is vraagt hij niet te veel onderhoud. Mooie bloemen in deze tuin zijn: hortensia, lavendel, rozen en blauwe regen. Fruit, kruiden en groenten worden zelf gekweekt om te gebruiken in de buitenkeuken.

Verplaatsbare buitenkeukens zijn minder groot en duur in aanschaf (vanaf ongeveer 250,00 euro) dan vaste keukens. Vaste keukens zijn naar eigen wens samen te stellen.

Niet alleen kunststof planken zijn een trend aan het worden ook kunststof gras is een mogelijkheid. Het voordeel hiervan is dat het gazon altijd groen blijft. Je hoeft geen gras meer te maaien. De kinderen kunnen er lekker op spelen zonder dat het kapot gaat of lelijk wordt en doordat de lengte van de grassprieten verschillend is lijkt het gras heel natuurlijk.

Als het regent ontstaat er geen modderpoel. Mosvorming heeft minder kans en het materiaal is antislip.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here