Topmodel

0
1106
blog placeholder

Hoe wordt je topmodel. Er zijn geen cursussen voor. Je wordt door de media grootgemaakt of niet. Ieder jong meisje droomt ervan om model te worden. De televisieprogramma’s laten iedereen een kijkje nemen in de wereld van de modellen. Maar is de werkelijkheid echt zo?

Iedereen kent Claudia Schiffer of Naomi Campell en tegenwoordig de Nederlandse Doutze Kroes. Dit zijn enkele voorbeelden van meisjes die het gemaakt hebben als topmodel.

Tyra Banks heeft een televisieprogramma AMT, waarbij men meisjes laat opdraven voor de meest vreemde fotoshoots. Het is natuurlijk vreemd dat dit het zesde seizoen is, met verschillende winnaars, maar je ziet weinig terug van de meisjes die American Next Topmodel zijn geworden. Dus het woord topmodel is hier niet van toepassing.

Ook in Nederland heeft men HNT wat eerst door Yfke Sturm en later door Daphne Deckers is gepresenteerd. Er was een meisje bij dat zelfs in Amerika de Ford Models Contest heeft gewonnen, maar ook daar hoor je op dit moment zeer weinig van.

Topmodel worden overkomt je, er was een meisje uit Engeland dat een zeer uitgesproken uiterlijk had en voor diverse campagnes werd gevraagd. In een jaar tijd werd zij het bekendste gezicht van de wereld. Diverse campagnes zijn om haar heen gemaakt. Van de ene dag op de andere dag was het over, omdat zij te uitgesproken was. Zij werkt nu voor een bekend kledingmerk als vertegenwoordigster.

Echter Kate Moss houdt het al jaren vol, ondanks alle schandalen rondom haar persoontje. Zij laat zien dat het leven niet zonder hindernissen is. Ook dat zij publiek bezit is. Haar leven is als een open boek. Dit kan niet altijd leuk zijn.

Een leven als topmodel houdt in dat je altijd op je best moet uitzien, de juiste mensen moet kennen en tegenkomen op het juiste moment. Dat gebeurt niet als je op de bank voor de televisie de programma’s daarover volgt.

Een van de vele manieren om op te vallen is zorgen dat je op de juiste feestjes uitgenodigd wordt, met veel bekende mensen.

Topmodel wordt je dus niet zomaar, deze meisjes werken zeer hard, hebben bijna geen privéleven. Worden geleefd door de bureaus en managers die allemaal een graantje mee willen pikken van de grote bedragen die verdiend worden.

Zij reizen de hele wereld rond, hebben continue te maken met jetlag. En de klanten verwachten altijd dat zij professioneel zijn en doen waarvoor zij betaald hebben.

Dus topmodel zijn is een echte baan en niet alleen maar een woord wat door de media gegeven is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here