The Simpsons Movie

0
851
blog placeholder

The Simpsons Movie is een film gebaseerd op een Amerikaanse tekenfilmserie ‘The Simspons’. Van de door Matt Groening getekende serie ging op 19 april 1987 de eerste aflevering de lucht in die maarliefst 30 seconden duurde. De reacties waren echter zo positief dat FOX na drie seizoenen besloot een serie ervan te maken. Op 14 januari 1990 ging het eerste seizoen van start. Deze aflevering kreeg de hoogste kijkcijfers die ooit bij een première waren behaald. The Simpsons is de langstlopende tekenfilmserie in Amerika en was in het seizoen 2007-2008 voor de 19e keer op televisie te zien.

De serie speelt zich af in het Amerikaanse Springfield en de hoofdpersonen zijn vader Homer, moeder Marge en de kinderen Bart, Lisa en baby Maggie. Het is een vrije grove serie en bestaat voornamelijk uit satire, wat blijkbaar de perfecte ingrediënten waren voor het winnen van meerdere prijzen: 1 Peabody Award, 16 Emmy’s, 8 Annie Awards, 3 Genesis Awards, 3 International Awards en 3 Environmental Awards. De show is zo’n succes geworden, dat de makers besloten een film ervan te maken.

Het verhaal van de film draait voornamelijk om Homer die, zoals gewoonlijk, niet nadenkt bij wat hij doet. Wanneer de vader van Homer in de kerk een visioen krijgt over een naderende ramp wil niemand naar hem luisteren, behalve Marge Simpson. Zij probeert de bewoners van Springfield bewust te maken van het komende gevaar, maar dat is tevergeefs. Het stadje raakt steeds meer vervuild, want dochter Lisa Simpson erg aangrijpt. Samen met haar nieuwe vriend Colin probeert ze de inwoners te laten zien dat het slecht gaat met het milieu, wat lukt met behulp van het liedje ‘An Irritating Truth’.Hierdoor raken de mensen ervan overtuigd dat het meer schoongemaakt dient te worden, voordat het te erg is vervuild. Iedereen houdt zich hieraan, behalve Homer Simpson als hij op een avond nog vuil naar de stort moet brengen. Hij heeft een varkentje gekocht dat hij beschouwd als zijn nieuwe beste vriend en heeft nergens anders meer oog voor. De uitwerpselen van het biggetje zijn echter zo chemisch dat ze niet zomaar de prullenbak in mogen. Aangezien het meer dichterbij ligt dat vuilstortplaats dumpt hij zijn afval, voorzien van naam, in het water zonder over de gevolgen na te denken. Hierdoor raakt het meer nog vervuilder en zelfs de gouverneur krijgt hier hoogte van. Om de ernstige vervuiling van de rest van de wereld af te schermen, komt er een grote glazen bol over Springfield, waardoor er niemand meer in of uit kan. Wanneer de politie Homer’s afval ontdekt in het meer is de hele stad tegen de familie Simpson, waardoor ze moeten vluchten door een geheime doorgang. De bewoners raken steeds bozer en proberen door ‘de bubbel’ heen te breken. De gouverneur besluit Springfield plat te gooien en alleen The Simpsons zijn hiervan op de hoogte. Homer weigert uit koppigheid de stad te helpen, waardoor Marge besluit hem te verlaten en de stad te redden. Langzaamaan ziet Homer in dat als hij zijn gezin terug wil hij ook Springfield zal moeten helpen. Zal het Homer lukken Springfield te redden en zijn gezin terug te krijgen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here