Stedentrip Ljubljana, Slovenië

0
915
blog placeholder

De Sloveense Hoofdstad Ljubljana is ideaal als je er eens een midweekje of een week lekker tussenuit wilt. In Ljubljana is er geen sprake van massatoerisme, maar er heerst een gezellige drukte die je van een hoofdstad ook hoort te verwachten. Maak kennis met Ljubljana!
 

Culturele bezienswaardigheden in Ljubljana

Botanische tuin

Bled, een ijsmeer aan de Alpen

Drakenburg (het historische symbool van Ljubljana)

Centrale markt met Sloveense specialiteiten, verse groenten, fruit en exotische specerijen

Drievoudige brug

Franciscanenklooster

Gruber Paleis

Nationaal Museum

Ljubljanski Grad (Kasteel van Ljubljana)

Schoenmakersbrug

Robbafontein

Sint-Nicolaaskathedraal

Nationaal Theater van Slovenië

Universiteit van Ljubljana (met maar liefst meer dan 55.000 studenten is dit een van ’s werelds grootste universiteiten )

Dierentuin van Ljubljana

Urbancgebouw

Winkelen in Ljubljana

Iedere shopaholic weet het of zou het moeten weten: Ljubljana is dé perfecte plek om te winkelen. De stad ligt vlak bij de Italiaanse grens en er zijn vele Italiaanse modehuizen. Je vindt veel winkels van bekende internationale merken in het centrum. De prijzen van Italiaanse designerkleding zijn lager dan in Nederland. Maar dit is niet alles; Sloveense modeontwerpers hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen en hun ontwerpen zijn dan ook steeds meer te bewonderen in het prachtige Ljubljana. In het City Park en Emporium vind je de bekende internationale merkne. In Levstikov trg en Gornji trg vind je ontwerpen van Sloveense designers. Een redelijke prijs voor een uitstekende kwaliteit. Er zijn ook veel openlucht marken waar je voor een lage prijs mooie souvenirs vindt. Er zijn tevens veel antiekwinkels te vinden waar je terecht kunt voor mooie souvenirs.

Uitgaan in Ljubljana

Je zult direct bij aankomst in Ljubljana merken dat de stad gesierd is met vele gezellige terrasjes en genoeg clubs. Daarnaast zijn de cafés en clubs goedkoper dan in Nederland. De prijzen worden met opzet laag gehouden omdat deze plaatsen erg populair zijn onder de vele studenten van Ljubljana. Er zijn veel terrasjes die volledig in zomerse stijl zijn. Zelfs de palmen en ligstoelen ontbreken er niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here