Start een hondenuitlaat service

0
1119
blog placeholder

De hond
Wel een hond, maar niet te veel werk
Je moet natuurlijk een liefhebber zijn om aan iets dergelijks te beginnen, een liefhebber van dieren en dan met name honden. Je zult met de honden de natuur op moeten zoeken en dus is het wel zo prettig als je dit ook graag doet. Stevige bos- of duinwandelingen maken in de frisse buitenlucht en zo nu en dan ook een nat pak halen … zeker in Nederland. Om het vol te houden en er lol aan te beleven, moet je dat allemaal niets uitmaken.

Er lopen zo’n 2 miljoen honden in Nederland rond, waarvan er een deel met enige regelmaat elders ondergebracht wordt. Soms alleen om uit te laten en soms voor dagen of dagdelen. Een welwillende vriend of familielid en de crèche dienen dan als opvang. Maar als de hond thuis blijft kan de hondenuitlaat service de hond ook gewoon ophalen. Het is maar net wat je als hondeneigenaar wil.

Wel of geen hond?
Dat brengt ook de discussie met zich mee in hoeverre je aan een hond moet beginnen als je niet veel thuis bent. Alleen een hondenuitlaat service, die zeker wel een tijd met het dier onderweg zijn, is lang niet altijd voldoende. Gedachten die je eigenlijk moet hebben, voordat je een dier aanschaft.

 

Eigen bedrijf starten

De papierhandel en financiën
Los van de zaken die je voor de kamer van koophandel moet regelen en je financiën die je op orde moet brengen of hebben (bijv. bank en boekhouding), komt er bij een hondenuitlaat service natuurlijk nog wel meer kijken.

Kennis van (honden)zaken
Het is geen vereiste, zeker niet als je veel verstand van honden hebt, maar een gerichte cursus kan op zich geen kwaad. Ondermeer het bedrijf van Gaus geeft deze cursussen. Je moet er rekening mee houden dat eigenaren toch wel iets meer willen zien, dan alleen je liefde voor dieren. Je moet honden wel aan kunnen, weten hoe er mee om te gaan. Welke gaan samen en welke niet. Kortom, hoe pak je het aan om met meerdere honden te gaan lopen? Je kunt natuurlijk ook in de vorm van uitleg of een blog op je website laten zien dat je weet waar je over spreekt en hoe je aanpak is. Zorg dat de potentiele klanten weten met wat voor onderneming ze te maken hebben. Een hond is een levend wezen, dus wil men er een gevoel bij krijgen.

Vervoer en locaties
Verder moet je geschikt vervoer regelen voor de honden (een aparte aanhanger en/of een grote bench als je een stationcar of bus hebt) en geniet het de voorkeur verschillende locaties te hebben, waar je de honden vrij kunt laten rennen. Een dergelijke service gaat immers verder dan een half uurtje enkele honden aan de lijn hebben lopen.

 

Klanten
Ze moeten je leren kennen
En dan gaat het er om dat je ook aan klanten komt. Hoewel het met mond-tot-mond reclame kan beginnen (en zeker een basis kan vormen), zal je ook wat ruimer in de regio aan de slag moeten. Zorg dus als eerste dat je het gebied leert kennen en ze weten dat je een hondenuitlaat service hebt. Zorg voor stickers op je vervoermiddel, een bordje bij de deur etc.

Folderen en adverteren (in het plaatselijke suffertje) in de wijken is een mogelijkheid, maar ook je kaartje afgeven in de gebieden waar de hond met de baas komt. Natuurlijk kan niemand meer zonder een website, maar dat is meer voor aanvullende informatie.

Wat bij een dergelijke service nogal eens werkt is de locatie ‘hondenbedrijven’ benaderen. Denk aan de trimsalons, de dierenartsen, de dierenwinkels en eventuele crèches. Zorg dat je informatie achter kunt laten én dat ze je aanbevelen.

Garanties?
Bij geen enkele onderneming worden garanties gegeven, dus ook niet bij de hondenuitlaat service. Maar als je liefde voor dieren hebt, verstand van honden en een beetje ondernemersgeest, heeft een dergelijke service zeker kans van slagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here