Staande lampen

0
1096
blog placeholder

Wanneer je een nieuwe staande lamp wilt gaan kopen is het handig als je van te voren al wat dingen weet en bepaald hebt. Op die manier kun je namelijk wat gerichter op zoek naar een passende staande lamp. We geven je graag wat handige punten die je jezelf kunt afvragen wanneer je een staande lamp gaat kopen.

1) Wil je een staande lamp die licht naar boven schijnt of juist naar beneden op een specifieke plek?
Wanneer je bijvoorbeeld al meerdere lampen in de woonkamer hebt staan hoeft de hoeveelheid licht van de staande lamp niet heel veel te zijn. Je hebt dan dus ook nog de keus om een staande lamp te kiezen die naar beneden schijnt.

2) Leeslamp of sfeerlicht?
Wil je ook nog lekker en goed een boek kunnen lezen wanneer je hier zin in hebt en gebruik kunnen maken van de staande lamp als ook globaal licht in de kamer? Dan is bijvoorbeeld een staande lamp met een extra leeslampje heel handig. Vaak kun je dan ook nog het leeslampje flexibel bewegen en een eigen gewenste richting op laten schijnen.

3) Design, klassiek of modern?
Wat voor soort lamp wil je en past het beste bij je inrichting? Heb je een strakke en nette inrichting dan staat hier een moderne- of design staande lamp heel goed bij. Heb je meer een karakteristiek huis met verschillende oude kenmerken van toen, dan staat een klassieke booglamp wellicht veel beter in de woonkamer dan een design lamp.

Booglampen

Een van de soorten staande lampen zijn dus de booglampen. Deze heb je in verschillende spanwijdtes. Zo kunnen ze mooi achter een bank staan of in een hoek en dan een specifieke plek belichten. Een wat duurdere booglamp is ook nog te verstellen zo kun je hem precies goed neerzetten in je woonkamer voor het gewenste licht. Booglampen heb je met een metalen, chromen en ronde lampenkap, maar ook als een rechte, horizontale lamp met verschillende leds hierin verwerkt. Dit zijn echte design staande lampen. Vaak zijn deze ook wat duurder dan de booglampen met een ronde, chromen lampenkap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here