Spellen die leuk zijn om met z’n tweetjes te doen

0
1461

Je kent het wel, je hebt weer eens zin om spelletjes te gaan spelen maar veel spellen moet je met een groter gezelschap spelen. Het is helaas niet altijd mogelijk om met veel mensen bij elkaar te komen om een spel te gaan spelen, maar niet getreurd. Er zijn namelijk genoeg spelletjes die je met z’n tweetjes kan spelen, waardoor je niet met een grote groep samen hoeft te zijn! Spellen spelen is ondertussen weer helemaal hip dus haal al de spellen maar uit de kast en ga er eens goed voor zitten!

‘Oude’ spellen voor twee

Er zijn natuurlijk ook wat oudere spellen die je met twee personen kan spelen. Denk bijvoorbeeld aan MasterMind, maar ook aan Zeeslag of Stratego bijvoorbeeld. Ook een kaartspel kan erg leuk zijn om te doen, of pak Rummikub er weer eens bij. Dit kan absoluut leuk zijn om weer eens te spelen met elkaar. Wellicht dat er nog wel meer spellen in de kast staan die leuk zijn om met z’n twee te doen, neem eens een goed kijkje in de kast en wellicht heb je hierdoor al een ontzettend leuke middag of avond. Als je dan toch zin krijgt om oude herinneringen op te halen, dan heb je misschien ook zin gekregen om wat oude programma’s terug te kijken! Als je nieuwe spelletjes wil ontdekken, lees dan vooral hier even verder.

Qwixx en Clever

Tegenwoordig is het weer helemaal leuk om spellen te gaan spelen, dus zijn er wat nieuwe spellen op de markt. Zo heb je nu de spellen Qwixx maar ook Clever. De een is wat lastiger dan de ander, maar beide zijn erg goed te begrijpen. Beide spellen speel je met dobbelstenen en een blokje om op te schrijven om de scores in te vullen. Bij het spel Qwixx heb je 4 verschillende gekleurde dobbelstenen en 2 witte dobbelstenen, en is het een kwestie van de juiste combinaties maken. Hier kan je nog wel tactische zetten in maken, wat erg leuk is om te doen. Ook in de beurten dat de andere persoon mag dobbelen, valt er voor jou wat in te vullen. Dit zorgt er voor dat je het spel echt samen speelt.
Het andere spel, Clever, is wat ingewikkelder. Hier speel je met 5 verschillende gekleurde dobbelstenen en 1 witte dobbelsteen. Hier heeft elke kleur van de dobbelsteen een andere betekenis, wat er juist voor zorgt dat dit spel wat dynamischer is. Wel is dit spel lastig om de eerste keer te begrijpen en zal je nog vaak het instructieboekje moeten gebruiken. Het is wel een ontzettend leuk spel waar je ook niet stil hoeft te zitten omdat je ook bij de worpen van de medespelers wat mag doen.
Deze twee spellen zijn goed met twee personen te spelen, dus het is geen excuus meer dat je perse met meer personen moet zijn. Van beide spellen zijn nog extra varianten, wat er voor zorgt dat je eigenlijk nooit echt uitgespeeld zal zijn. Erg leuk om te doen en om er een wedstrijdje van te maken. Oefen met z’n tweetjes juist extra veel zodat je de andere mensen kan inmaken wanneer je het met meer dan twee personen gaat spelen.