Shop till you drop !!!!

0
1314
blog placeholder

Vele internationale toonaangevende ontwerpers begonnen hun carrière in Antwerpen.

Je kan opteren voor een modewandeling onder begeleiding van een ervaren gids of je kan jezelf onderdompelen in de vele, gezellige winkelstraatjes.

Je kan Antwerpen indelen in verschillende winkelgebieden :

De zone rond het centraal station .

–    We denken hierbij vooral aan de De Keyserlei , een boulevard waar je niet alleen kan winkelen maar waar je ook even tot rust kunt komen op één van de talrijke terrasjes. In de verschillende winkelcentra op de De Keyserlei , : het Century Center, de Hyllit Gallery en het Quellin Shopping Center vind je een mix van verschillende boetieks, schoenwinkels , electronica winkels, enz…

–     In de Van Wesenbekestraat waan je jezelf in het Oosten .In de gespecialiseerde Chinese en Thaise winkels kan je kennis maken de oosterse keuken.

–     Laten we vooral  niet vergeten dat Antwerpen dé diamantstad is bij uitstek  . Aan het Koningin Astridplein 19 vinden we het diamantmuseum. Het Diamant District wordt gevormd door de Pelikaanstraat tot aan de Vestingstraat en de Appelmanstraat

–     Aan het centraal station vinden we toeristische goudwinkels , maar laten we niet vergeten, niet alles wat blinkt …..

De Meir en zijn talrijke zijstraatjes.

–    Op de Meir kan je echt genieten van de 18de en 19de eeuwse gebouwen. Het is een autovrije boulevard waar alle grote Europese ketens gevestigd zijn. Wilt u even genieten van een glaasje thee, dan kan je in Jezusstraat ( een zijstraat aan de rechterzijde)terecht in één van de vele theerooms.

–    Het Shopping stadsfeestzaal  , Meir 78, mogen we zeker niet missen. In deze indrukwekkende overdekte winkelgalerij  kunnen we genieten van een ruim aanbod. Hier vinden we een supermarkt,een boekhandel, een speelgoedwinkel, de grote gekende modemerken,lingerie, verzorgingsproducten, juwelen, horeca , woon en tuinaccessoires , enz…

–    Zin een gezellig terrasje bij een fonteintje , dan moet je even verder bij de Wapper zijn.

–    Na een kleine rustpauze zetten we onze tocht verder .Wie geïnteresseerd is In electronica kan even een bezoekje brengen aan de de Sint-Katelijnevest , een zijstraat aan de rechterzijde, hier vinden we verschillende electronicawinkels.

–    Nog even stappen en we zijn bij het historisch centrum :

De buurt rond de kathedraal :

–    In het  Grand Bazar Shopping Center, een overdekte winkelgalerij vinden we een gevarieerd aanbod aan winkels , gaande van een broodjeswinkel, een supermarkt tot en met een babywinkel.

–    Rond het historisch centrum hebben we een aantal kleinere winkelstraatjes, zoals de Huidevettersstraat.

      Hier zijn de grote kledingmerken gevestigd zijn ,  de Kloosterstraat waar men terecht kan in de vele antiek – en decoratiewinkels

De Nationalstraat

–    Op de hoek van de Nationalestraat en de Drukkerijstraat kunnen we een kijkje nemen in het ModeMuseum (MoMu),  hier vinden we ook de befaamde Modeacademie en het Flanders Fashion Institute (FFI).

–     Antwerpse ontwerpers vinden we  in de Lombardenvest en Steenhouwersvest.

–     Niet te missen , de Kammenstraat , vooral bedoeld voor een hip, trendy en jong publiek.

–     We zetten onze tocht verder en komen zo op het Zuid

Het Zuid

–   Hier vinden we de belangrijke musea , vandaar ook de talrijke kunstgalerieën en bekende veilinghuizen.

–   In de straatjes rond  de Vlaamse en de Waalse Kaai hebben zich enkele moderne galerieën en exclusieve design- en interieurzaken gevestigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here