SCRUM de nieuwe softwareontwikkeling methode

0
865
blog placeholder

Wat is scrum
Voor het ontwerpen van software doormiddel van scrum heeft deze methode (scrum)al veel waardering gekregen. Scrum is een raamwerk voor agile management voor softwareontwikkeling binnen kleine teams. Hierbij wordt er gewerkt in Multi disciplinaire teams waarbij de software wordt geleverd in Clements ook wel sprints. Deze sprints hebben een duur van twee tot vier weken. Elke sprint begint met een planning en eindigt met een evaluatie. Verder wordt er dagelijks een mini vergadering gehouden met de volgende onderwerpen, wat heb je gister gedaan, wat ga je vandaag doen, en wat zijn de knelpunten?

Effect van SCRUM 

Het is bewezen dat het werken volgens scrum een positief effect heeft op het managen van veel kleine teams. Hierdoor is deze vorm van werken zeer populair geworden binnen agile organisaties. Eigenschappen van scrum teams zijn dat deze zelf georganiseerd zijn en onderhouden worden door communiceren en zijn doeltreffend voor projecten met kleine teams. Voor zover bekend is moeilijk om scrum toe te passen binnen global software development. Dit omdat vanwege de fysieke scheiding van de ontwikkeling van de teamleden andere redenen zijn namelijk het aantal teams, team grootte, sociale culturele afstand.

 

Kritische punten
Om te achterhalen hoe scrum ervaren wordt binnen projecten en wat nou de kritische punten zijn als het gaat om software ontwikkelen door behulp van scrum sessies is een enquête gehouden. Hieronder volgt de analyse die uit de enquête is gekomen.

De grootste uitdagingen binnen de scrum zijn de communicatie en het managen van grote groepen, grootte van de werkruimte, bandbreedte van de communicatie en de samenwerking van het team.

Het is aangetoond dat scrum wel toegepast kan worden op gedistribueerde teams alleen zal deze vorm van scrum aangepast moeten worden aan deze situatie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here