Rimpeltjes, wat doe je eraan?

0
856
blog placeholder

 Rimpels, hoe komen die eigenlijk op je huid? Waardoor komt het dat je ze hebt? Ik zal het je allemaal vertellen.

De meeste rimpels onstaan door veroudering van de huid. Als je rond de middelbare leeftijd bent maakt de huid minder onderhuids bindweefsel en elastine vezels aan. Als je ook nog eens meer zont, neemt elastine nog meer af. Wanneer er dus meer afname is dan toename, wordt de huid dus slapper. Daardoor onstaan rimpels.


Rimpels zijn vervelend, maar je kan ze op verschillende manieren verzorgen en voorkomen:

-niet roken

-drink voldoende water

-vermijdt de zon zoveel mogelijk

-verwijder je make-up voor het slapen gaan

-eet gezond en zorg dat je elke dag de benodigde vitamines binnen krijgt

-scrub je huid ongeveer 1 keer per week (dit haalt de dode huidcellen weg)

-drink veel rooibos thee of eet veel rood fruit (daar zitten veel anti-oxidanten in die je lichaam van binnenuit beschermen)

-vermijdt stress

-raak je huid zo min mogelijk aan

-probeer een paar producten waarvan je denkt dat ze bij je huid passen

-neem crèmes met zo weinig mogelijk ingrediënten

Tuurlijk, er zijn crémes die je huid doen stralen en de rimpels verminderen en/of minder laten opvallen. Maar welke crémes werken nou het beste?

1.    Viamine A-zuur verwijdert rimpels, dit is zelfs bewezen. Maar het is niet te koop in de winkels, drogisten of apotheken, je kan het alleen op aanvraag bij de dokter krijgen. Maar je lichaam kan wel vitamine A omzetten in vitamine A-zuren dus crémes met vitamine A kunnen dus in theorie werken. Nadeel: het duurt wel ongeveer een jaar voordat echt al je rimpels echt helemaal weg zijn.

2.    Alle vitaminen A, E en C werken tegen zuurstofmoleculen die slecht zijn voor de huid(zuurstofradicalen) en helpen dus je rimpels te verminderen.

3.    Crémes met soya flavonoiden heeft geen zin, die valt dus af. Het eten van soja producten daarentegen werkt wel en nog een pluspuntje(voor soja producten eten), ze zeggen dat het helpt om kanker te verminderen.

4.    Veel anti-rimpel crémes met collageen beloven ook veel goeds, want collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid van de huid.

Ze hebben nu ook collageen shakes (met aardbeien smaak) in de winkel liggen die helpen rimpels tegen gaan, maar ook helpt dit bij het afslanken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here