Reizen naar Parijs

0
1025
blog placeholder

Het vliegtuig
De snelste manier om in Parijs te komen, is vliegen. KLM Royal Dutch Airlines en Air France bieden de mogelijkheid om een directe vlucht te nemen van Amsterdam naar Parijs Charles de Gaulle. Binnen anderhalf uur staat men van Schiphol op het vliegveld van Parijs. Indirect kan men reizen met Lufthansa (via Zurich, reistijd van 3 uur en 10 minuten) en British Airways (via Heathrow, reistijd van 3 uur en 55 minuten of 5 uur en 55 minuten).

De auto
Een andere methode om naar Parijs te gaan, is de auto. Reizen met de auto heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel van reizen met de auto is natuurlijkerwijs dat men de tijden zelf bepaalt: men kan om de zoveel tijd rusten en men kan zoveel spullen als diegene wilt meenemen. Een nadeel van deze methode is dat het ruim 5 uur duurt voordat men van Amsterdam in Parijs is. Men dient 508 kilometer te rijden én er dient rekening gehouden te worden met files. Daarnaast is parkeren in Parijs lastig: het is duur en men mag er maar tot 24 uur parkeren.

De fiets
In de zomer de fiets pakken en naar Parijs fietsen klinkt misschien een beetje ongeloofwaardig, maar het is niet onmogelijk. Het is een tijdrovende zaak om 508 kilometer (Amsterdam-Parijs) af te leggen. Is men van plan om elke dag 20 kilometer te fietsen, dan is men ruim 25 dagen onderweg. Pak alleen het nodige in én neem genoeg voeding en vocht mee. Voor overnachtingen kan men een tent opslaan of bij iemand (een boer) vragen of men daar mag overnachten. Maak een plan van aanpak alvorens men naar Parijs gaat fietsen: weet welke route je moet fietsen én bepaal waar men de nachten gaat doorbrengen.

De bus
Een goedkope methode is de bus. Met de bus is men weliswaar wat langer onderweg, rond de 8 uur. De prijzen verschillen tussen de €20 en de €100. Naast een busreis kan men ook een stedentrip boeken: men reist dan een aantal dagen met de bus in Parijs om verschillende bezienswaardigheden te bezichtigen. Busreizen en stedentrippen worden geboden door onder meer Peter Langhout reizen, Kras Parijs, Eurolines, Van Nood en De Jong Intra.  

De trein
De Thalys biedt de mogelijkheid om met de trein naar Parijs (Paris Nord) te reizen. De trein vertrekt vanaf verschillende stations in Nederland, waaronder Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. De treinreis duur ruim 4 uur, maar dit zal in de nabije toekomst wat korter worden. Een enkeltje naar Parijs kan € 25 kosten als men ruim van te voren boekt. Boekt men op een kortere termijn dan is men al gauw € 70. Heeft men een kortingskaart zoals de OV-jaarkaart en de voordeelurenabonnement dan krijgt men korting.

Een overzicht van dit alles

Hoe

Reistijd

Bijzonderheden

Vliegtuig

1 uur, 30 minuten

KLM Royal Dutch Airlines

 

1 uur, 30 minuten

Air France

 

3 uur, 10 minuten (via Zurich)

Lufthansa

 

3 uur, 55 minuten / 5 uur, 55 minuten (via Heathrow)

British Airways

Auto

Minstens 5 uur

508 kilometer (Amsterdam-Parijs), parkeren in Parijs tot 24 uur

Fiets

25 dagen

20 kilometer per dag fietsen

Bus

8 uur

 

Trein

4 uur

Thalys

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here