Promoot je blog met Scoutle!

0
895
blog placeholder

Wanneer je begint met het schrijven aan een blog is het waarschijnlijk mooi meegenomen als je blog door zo veel mogelijk mensen gelezen wordt. Nog interessanter wordt het wanneer die lezers regelmatig terugkeren naar je blog. Als vanzelfsprekend zijn je familie, collega’s, vrienden en kennissen je eerste publiek, maar wil je je blog bij een breder (doel)publiek bekendmaken dan wordt het lastig.

Vind interessante blogs

Scoutle! is – naar eigen zeggen het eerste interactieve forum voor bloggers.De blogs die in de gids zijn opgenomen werden onderverdeeld in categorieën die op hun beurt werden ingedeeld in verschillende subcategorieën. Geïnteresseerde bloglezers kunnen via Scoutle! gericht op zoek gaan naar hun favoriete blogs. Na het ingeven van verschillende zoekcriteria en tags doorzoekt Scoutle de blog gids op zoek naar blogs die aansluiten bij jouw interessesfeer. Je vindt hier trouwens niet alleen Nederlandstalige sites uit België en Nederland. Je vindt in de blog gids sites in meer dan 200 andere talen en dialecten, maar als vanzelfsprekend zijn vele sites in het Engels gesteld. De voertaal van het forum beperkt zich echter tot het Nederlands of het Engels.

Promoot je blog

Maar er is meer. Nadat bloggers hun site hebben aangemeld (en ondergebracht in bepaalde categorieën) kan je een “persoonlijke scout” aanmaken. Deze scout installeer je zelf op je site d.m.v. een widjet  Hij vergelijkt jouw site en speurt vervolgens continue het bestand af op zoek naar blogs die vergelijkbaar zijn of bij jouw blogonderwerp aansluiten. De suggesties die je scout aanbrengt kan je dan – na het inloggen op de site van Scoutle! raadplegen, bevestigen of weigeren. Nadien kan je eventueel contact leggen met de eigenaar van de betreffende blog, Je kan de gevonden blogs ook aanbevelen, bij je favorieten onderbrengen enzovoort. Scoutle! creëert op die manier een soort netwerk van gelijkgestemde bloggers.
Aan je scout – en dus ook je blog – worden punten toegekend. Naarmate je blog meer bezoekers trekt en/of deze langer blijven, krijg je meer punten. Sites die regelmatig nieuwe content krijgen, krijgen ook meer punten toegekend dan blogs die slechts sporadisch worden vernieuwd. Ook wanneer je blog meer wordt aanbevolen krijg je punten. Zo kan de bezoeker zien welke blog het (op dit moment) beter doet dan andere.

Het hele proces gebeurt trouwens volautomatisch. Op die manier kan jij je concentreren op wat echt telt: het onderhouden van je blog. Af en toe dien je ook in te loggen op Scoutle! om bijvoorbeeld de suggesties van je scout te controleren of om contacten te leggen (en te onderhouden) met andere bloggers. Niets weerhoud je er overigens van om zelf de blog gids te raadplegen op zoek naar interessant werk van collega-bloggers.

Scoutle! brengt allicht niet direct vele honderden bezoekers naar blog. Het is wel een fijne manier om geleidelijk – zonder al te veel moeite – je publiek uit te breiden. Maar omdat Scoutle! jouw blog “linkt” aan andere blogs met aansluitende content, is de kans groot dat lezers die je blog bezoeken wel degelijk geïnteresseerd zijn in wat je doet. Mooi meegenomen zou ik zeggen!

Surf naar www.scoutle.com/nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here