Profeet Ezechiel

0
1006
blog placeholder

Profeet Ezechiël.

Profeet Ezechiël  schrijft in de bijbel dat hij 4 goden heeft gezien .

Toen zag ik, en zie, een stormwind kwam uit het noorden af,  een grootte wolk, en een vuur daarin vervangen, en een glans was rondom die wolk;  en uit het midden daarvan was als de kleur van Hasmal, uit het midden des vuurs.  (Hasmal wil zeggen: “Schitterend metaal” of “Gouderts in het vuur”. Hasmal is nu het middelpunt van het vuur, de haard.)en uit het midden daarvan kwam de gelijkenis van vier dieren; en dit was hunne gedaante, zij hadden de gelijkenis van een mensch.

Dit is een stukje van het begin van zijn verhaal. Als we dit eens logisch gaan rederneren kom ik toch wel tot de conclusie dat Ezechiël geen goden heeft gezien maar dat het eerder buitenaardse wezens zouden kunnen zijn.

Die grootte wolk die op hem af komt zou een soort energie veld kunnen zijn die een ufo zou kunnen produceren terwijl hij vliegt. hij zegt daarna “uit het midden daarvan was als de kleur van hasmal.” Ik ben uiteraard even wezen uitzoeken wat de kleur van Hasmal is en toen ik op een (ja echt) christelijke site kwam die moeilijke dingen uit de bijbel uitlegd stond er dat het een soort schitterend metaal of gouderts in het vuur is. Het zou dus heel goed kunnen zijn dat dat schitterende metaal wel gewoon de romp van de ufo was.

Niet alleen dat vind ik verrassend aan het verhaal anders zou ik er niet over schrijven. Hoofdstuk 2 bijvoorbeeld begint met : “ En hij zeide tot mij : menschenkind, sta op uwe voeten en ik zal met u spreken. Zoo kwam in mij, als hij tot mij sprak de geest die mij stelde op mijne voeten en ik hoorde dien die tot mij sprak. “ je zal wel denken wat een rare tekst. Klopt, ik heb express het oude testament er bij gehaald omdat die nog in het oud nederlands  staat geschreven. ik weet niet hoe het met al die nieuwe bijbels zit maar ik denk dat ze het her schreven hebben en daardoor woorden en zinnen zijn veranderd die ook heel anders geïnterpreteerd hadden kunnen worden. Zoals:  zoo kwam in mij, als hij tot mij sprak.  Het klinkt een beetje alsof de god die tot hem sprak in hem kwam. Dat klinkt vreemd maar ik bedacht me toen ik het voor de 3 keer las dat de goden misschien helemaal geen taal gebruikte om met Ezechiël te communiceren maar telepathie. Dus hoorde Ezechiël hun stemmen in zijn hoofd. Dat zou dan het:  Zoo kwam in mij , als hij tot mij sprak verklaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here