Overtochten naar Engeland (vanuit België)

0
1032
blog placeholder

Transeuropa Ferries N.V.
Transeuropa Ferries N.V. biedt de mogelijkheid om vanuit Oostende naar Ramsgate, Kent te varen. Ramsgate ligt gelegen in het Zuiden van Engeland, 124 kilometer van Londen af. Transeuropa Ferries N.V. is een rederij dat voornamelijk is gericht op het transporteren van vracht. Sinds 2004 is het mogelijk om met de rederij de overtocht tussen Oostende en Ramsgate te maken. Dagelijks maakt de rederij rond de 20 overtochten, hiervan zijn 6 overtochten mede voor passagiers bedoeld. Men heeft drie vertrektijden vanuit Oostende ter keuze: 08:00, 13:00 en 18:00. De overtocht duurt vier uur.

In tegenstelling tot meeste andere passagiersrederijen biedt Transeuropa Ferries N.V. overtochten slechts aan passagiers met een voertuig. Voetpassagiers en (huis)dieren zijn niet toegelaten tot de overtochten. Het voertuig dat meegenomen wordt dient geen commerciële doeleinden noch is het een commerciële voertuig.

De vaarroute Oostende-Ramsgate wordt bevaren door vier passagiersschepen, te weten Eurovoyager, Larkspur, Primrose en Oleander. Al deze vier schepen kunnen rond de 1200 passagiers vervoeren en hebben een capaciteit voor 127 voertuigen. Aan boord bieden de schepen de passagiers eetgelegenheden en rustcabines. Niet geheel onbelangrijk, men kan er ook internetten.

De Prijs
Het prijskaartje aan een overtocht met Transeuropa Ferries N.V. is seizoensgebonden: lente (april-juni), zomer (juli-augustus), herfst (september-oktober), winter (januari-maart). Zomer is het hoogseizoen en de prijzen voor de herfst en de lente zijn gelijk. Men betaalt voor het type voertuig, is het voertuig langer dan het toegestane voor de prijs dan dient men per extra meter € 15 bij te betalen (dit geldt voor alle vier de seizoenen). Een enkeletje van Oostende naar Ramsgate kost (onder voorbehoud).

 

motorfiets (en zijspan) – 3 personen

wagen (tot 6 meter) – 9 personen

camper/minibus (tot 6 meter) – 9 personen

lente

€ 42

€ 64

€ 89

zomer

€ 63

€ 85

€ 112

herfst

€ 63

€ 64

€ 89

winter

€ 35

€ 53

€ 75

P&O Ferries
Deze rederij biedt naast de overtocht vanuit Nederland, Rotterdam-Hull, ook een overtocht vanuit België aan: Zeebrugge-Hull. Hull ligt gelegen in het Noorden van Engeland, dit betekent dat de overtocht langer zal duren dan de overtocht vanuit Nederland. De overtocht Zeebrugge-Hull beslaat 15 uur. Men vertrekt om 18 uur uit Zeebrugge en komt de volgende ochten om 8 uur in Hull aan. Juist omdat het een lange overtocht is, dient men een hut te resereven, een plek waar men de nacht kan doorbrengen. Op deze route varen twee schepen, te weten de Pride of York en de Pride of Bruges. Beide schepen kunnen 1250 passagiers en 850 auto’s aan.

De Prijs
Reizen met P&O Ferries is niet goedkoop. Men betaalt niet alleen voor het aantal passagiers en eventueel het voertuig, maar men betaalt tevens voor een slaapplek. Variënd van het aantal personen en wat voor type cabine men wil hebben, kunnen de prijzen op en aflopen.

De Eurostar
Hoewel dit officieel geen overtocht met de boot is, is de Eurostar wel degelijk een alternatief. De Eurostar verbindt het vaste Europa met Engeland, vanuit Brussel en Parijs kan men reizen naar London St. Pancras Station. Sinds 1994 is deze treinservice die via de kanaaltunnel rijdt mogelijk. In Engeland heeft de Eurostar als eindbestemming London St. Pancras Station, maar men kan ook besluiten om op de stations van Ebbsfleet en Ashford af te stappen.

De Eurostar kan men onder andere nemen op de stations van Brussel, Parijs en Calais. In Nederland kan men met de NS Hi Speed naar Brussel Zuid waar men de Eurostar kan nemen. De NS Hi Speed rijdt vanaf Utrecht, Rotterdam, Schiphol, Den Haag, Arnhem en Amsterdam.In 2008 vervoer Eurostar 9,1 miljoen passagiers. Het snelst is men vanaf Rotterdam Centraal met de NS Hi Speed, slechts 1 uur en 42 minuten. Het slechts is men af in Arnhem, maar liefst 3 uur en 20 minuten.

De prijs
De treinservice maakt gebruik van drie prijsklassen: Standard Klasse (non flexible en fully flexible) en Business Premis Klasse (fully flexible). De keus voor een klasse maakt een enorm verschil. Een enkeltje Standard Klasse non flexible kan € 70 kosten, terwijl een enkeltje op dezelfde dag en tijd met de fully flexible en de Business Premis Klasse respectievelijk rond de €240 en de €320 kan kosten. Het onderscheid tussen non flexible en fully flexible heeft onder meer te maken met de annuleringsmogelijkheid. Is men van te voren van plan om naar Londen te gaan, dan doet men er verstandig aan om ver van te voren de ticket bij Eurostar te kopen. Dit zal zeker qua prijs schelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here