Op reis met kinderen

0
889
blog placeholder

Lekker een dagje weg of op vakantie met de kinderen is leuk maar de autorit kan wat problemen opleveren. Met spelletjes, speeltjes en muziek houdt u de kinderen bezig en zijn ze op de plaats van bestemming voordat ze zich beginnen te vervelen.

 

De autorit

 

U wilt lekker weg met de kinderen maar u bent nog maar net onderweg of de kinderen vragen of ze al op de plaats van bestemming zijn. Even later vragen ze om een snoepje en nog een snoepje en als het dan nog even duurt, hebben ze ruzie met elkaar. Dit is vast heel herkenbaar voor ouders daarom hieronder wat suggesties voor een ontspannen autorit.

 

Het tijdstip van vertrek

 

De beste tijd om met kinderen onderweg te zijn is s’morgens vroeg of s’avonds laat.

De kinderen zijn in het eerste geval nog fit en zullen zich beter kunnen vermaken. Op warme dagen is het dan ook nog redelijk koel en dat is ook prettig. Zorg er in ieder geval voor dat de kinderen niet in de zon zitten. Gebruik zonwering voor de ramen. Bij verre autoritten is het beter om laat op de dag te gaan rijden omdat de kinderen dan lekker kunnen gaan slapen.

 

Neem in ieder geval voldoende eten en drinken mee. Honger en dorst zorgen voor zeurende kinderen. Geef ze op tijd te eten en drinken. Bovendien kan het voorkomen dat u pech krijgt onderweg of dat u in een file terechtkomt en dan bent u al gauw een paar uur langer onderweg. Wees dus goed voorbereid voordat u op pad gaat.

 

Stap onderweg geregeld even uit de auto (afhankelijk van de te rijden afstand) om de kinderen de benen te laten strekken en te verschonen of naar het toilet te laten gaan.

 

Vermaak

 

Neem muziek mee zodat de kinderen lekker mee kunnen zingen.

Laat ze ook wat van hun favoriete speelgoed meenemen. Voor baby’s is het verstandig om speelgoed vast te maken zodat het niet steeds op de grond kan vallen.

 

Puzzels, kleurboeken, stickers, plakplaatjes die op de ramen kunnen worden geplakt zijn ook geschikt om mee te nemen.

Pak speelgoedjes in een pakpapiertje en laat de kinderen dit uitpakken. Dit hoeft geen nieuw speelgoed te zijn want het gaat om het uitpakken. Ze kunnen ook evt. eerst raden wat er in zit.

 

Verzin raadsels, moppen of doe spelletjes zoals ik zie ik zie wat jij niet ziet.

Tel auto’s of vrachtwagens van een bepaald merk of kleur.

 

Verzin woorden die met een A of andere letter beginnen en die je onderweg tegenkomt.

 

Laat iemand een persoon of ding in gedachten nemen en de anderen moeten raden om wat of wie het gaat.

 

Doe wie het langst stil kan zijn.

 

Begin met het vertellen van een verhaal en laat de kinderen de afloop verzinnen.

 

En als ze dan zijn uitgespeeld kunt u de kinderen een leuk verhaal voorlezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here