Ons gevoel als Leidraad

0
1398
blog placeholder

Het is een gegeven dat steeds meer mensen hun gevoel gaan volgen. Bij vrouwen komt dit nogal meer voor dan bij mannen, maar ook steeds mannen blijken steeds meer op hun gevoel af te gaan vooral in het nemen  van belangrijke zakelijke beslissingen. Heel vaak hoor je mensen zeggen  ´had ik maar naar mijn gevoel geluisterd´, dan had ik niet de verkeerde keuze gemaakt. Juist door dit falen krijgt de mens tevens meer vertrouwen in het volgen van z´n gevoel.

Het ‘gevoel’  zal in de toekomst steeds meer een belangrijkere rol in ons leven gaan spelen. Door steeds meer op ons gevoel te vertrouwen, worden we ook bewuster gemaakt van ons eigen kunnen als mens. We leren ons zelf als persoon beter kennen, en hebben niet altijd meer een ander nodig om ons bijvoorbeeld te helpen in het maken van keuzes. Het kan ons dus helpen in het nemen van beslissingen,  maar ook kunnen we ermee waarnemen hoe iemand aanvoelt of hoe een ruimte voelt waarin we ons bevinden. De  ‘hooggevoelige mens’ heeft daar een voorsprong in, die  kan dit vaak veel sterker aanvoelen.

Het aanvoelen van mensen of plekken heeft te maken met het waarnemen van energieën. En energieën kunnen zowel positief of negatief zijn. Je kunt je fijn voelen  in de omgeving van een persoon of een  groep mensen, maar je kunt je ook naar (b.v. moe, down, lusteloos) voelen en dat geldt ook voor een plek waar je je bevindt. Constateer je dit dan kun je altijd beslissen hoe je daarmee omgaat of wat je aan het contact of de situatie wilt veranderen. Van je gevoel  en waarnemingen uit kun je je leven dus ook veel prettiger gaan inrichten.

Het  gevoel staat in verbinding met ´t hart en voor mensen die het nog moeilijk vinden vanuit hun gevoel te werken kunnen zich o.a. richten op de reactie van hun hart  als iemand ze bijvoorbeeld iets voorstelt op werk- of privégebied  en hoe reageert het hart dan op?  gaat het  hart ervoor open of  reageert het niet en blijft het gesloten? Van daaruit kan de beslissing genomen worden.

Het belangrijkste is dat we vertrouwen hebben in wat ons gevoel ons aangeeft. Hoe meer vertrouwen we daarin hebben, hoe beter het gaat werken , en hoe beter we ons kunnen behoeden voor problemen of verkeerde keuzes in ons leven.
Het gevoel is een geschenk wat ieder mens meegekregen heeft, en als we het als leidraad in ons leven meenemen  worden we vaak ook voor beloond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here