Nintendo Points

0
1269
blog placeholder

Wat is het ?

Nintendo points zijn punten waarmee je software en spellen van Nintendo online kunt kopen. Het is een vorm van betalen.  De Nintendo points kun je gebruiken voor de Wii of de Nintendo DSi in de Wii Shop Channel en de Nintendo DSi Shop.

Hoe krijg ik het?

De punten kan men op twee manieren verkrijgen, door een Nintendo Points Card aan te schaffen in de winkel of door de punten online met een credit card te kopen.

De Ninento Points Card bevat een unieke code. Met de code verander je de punten in of de Wii points (voor de Wii Shop) of de Nintendo points (Nintendo DSi Shop).  Het aantal aangekochte punten worden bij de account van de gebruiker opgeteld. Na het invoeren van de code is het niet meer mogelijk om de punten te veranderen. In de winkel kan men tegoeden van 1000, 2000, 3000 punten kopen. De waarde van de kaarten is respectievelijk 10, 20 en 30 euro (afhankelijk van de aanbieders die iets meer of minder ervoor vragen).  In Japan worden er zelfs kaarten van 5000 punten verstrekt.

Het is ook mogelijk om direct in de winkel van Wii of Nintendo DSi de punten te kopen, dit doet men door middel van een online transactie.  In de Nintendo Points Card Shop kan men kaarten kopen ter waarde van 100, 300, 500 of 1000 Nintendo punten. Ook hier geldt dat de aangekochte punten in een bepaalde winkel alleen in die winkel gebruikt mogen worden. Schaft men Wii points aan, dan mag men de punten alleen spenderen in de Wii Shop. 

Wat kan ik ermee?

Met de punten kan men diverse software aanschaffen in de Wii Shop Channel. Voor oudere spellen dient men bij de Virtual Console te zijn, WiiWare is voor de nieuwe spellen van Wii. In de Nintendo DSi Shop kan men spellen downloaden bij de Nintendo DsiWare of een kanaal kopel (DSi Browser).

In de Virtual Console sectie van de Wii Shop Channel kan men spellen aanschaffen van verschillende systemen. Het is afhankelijk van het systeem waarin het gewenste spel origineel is ontwikkelt:  NES/Famicom (500 Wii points), Virutal Console Arcade (5oo Wii points), Sega Master System (500 Wii points), Commodore 64 (500 Wii points), TurboGrafx-16/PC-engine (600 Wii points),  TurboGrafx-CD/Super CD-Rom System (800 Wii points), SNESS/ Super Famicom (800 Wii points), Sega Genesis/ Mega Drive (800 Wii points) , Neo-Geo (900 Wii points), Nintendo 64 (1000 Wii points).

Daarnaast kan men Wii Channels (kanalen) aanschaffen. De Internet Channel is de enige Wii Channel die niet gratis is. Het kost 500 Wii points.

In de Nintendo DSi Shop kan men slechts aankopen doen in de Nintendo DSiWare sectie. Hier kan men spellen en applicaties voor de Nintendo DSi downloaden. De Nintendo DSi Shop hanteert vast prijzen: DSiWare free (gratis), 200 punten, 500 punten en 800+.


Gratis punten?

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van gratis verkregen punten. Je krijgt de gratis punten door de sterren die je hebt verkregen in je Club Nintendo account. Op de website van Nintendo kun je een account aanmaken. Bij aanschaf van een spel, krijgt men sterren (waarde 250 sterren). Je hebt pas 1000 Wii points, als je 4000 sterren hebt verzameld. Daarnaast kan men sterren krijgen door een Wii of een Nintendo DSi te kopen. Een account aanmaken levert een aanmeldbonus van 250 sterren op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here