Nederlandstalige campings in Frankrijk

0
1028
blog placeholder

De camping La Sieste is gelegen in een prachtige omgeving. Mooie en gevarieerde natuur. Prachtige en
gezellige dorpjes in de omgeving. Op de camping is er voor ieder wat wils. Omdat de meeste gezinnen jaarlijks terugkomen tijdens dezelfde periode ontstaan er echte vriendengroepen. Kinderen kennen elkaar al jaren en het is er echt zalig.
Er is voor ieders wat wils. Een grote groep mannen trekken er elke dag op uit met hun koersfiets. Zij trekken voor een uurtje of twee de bergen in en zijn altijd optijd terug voor het middagmaal. De kinderen zie je haast niet. Omwille van de verkeers luwe omgeving en de kennis van de kinderen zelf hebben zij hier hun eigen lokale plekjes en bezigheden. Enkel om te eten zie je ze vaak. Alle leeftijdsklassen lopen er rond. Dus vriendjes worden er automatisch gemaakt. Natuurlijk is er voor de vrouwen ook wat wils. In de omliggende dorpen is er bijna elke dag wel een lokaal marktje aan de gang. Er worden dan ook meestal uitstapjes geregeld richting deze marktjes.
De camping beschikt over een prachtig een prachtig zwembad dat genoeg plaats biedt voor iedereen. Zelfs de allerkleinsten kunnen ongeremd in het ondiepe deel van het zwembad rondlopen. Over heel de camping geldt een belangrijke regel. Hou een oogje open. Niet omdat er criminaliteit is maar omdat de kinderen over heel de camping rennen. En een ongelukje schuilt in een klein hoekje. Het is echt een gezellige community waar nieuwe toetreders altijd welkom zijn.
De naam van de camping ‘La sieste’ is niet zomaar gekozen. Tussen 1 en 3 wordt het zwembad, de bar en de receptie gesloten. Dan wordt er niet gewerkt door het personeel. Dit is omdat het zoals in Spanje te warm is. In deze periode nuttigen de meeste mensen hun middagmaal  en vertrekken er mensen op uitstap. Wie denkt dat er dan geen mogelijkheid is tot verfrissing, denkt verkeerd. De camping is gelegen aan een wondermooie rivier die voor een uitstekende verfrissing zorgt. Rond de rivier daalt er een sfeer van rust over je neer. Vele mensen planten hun strandstoel in het water en lezen een boek met hun voeten in het water.
Kortom kun je besluiten dat deze camping het Zuiden van Frankrijk uitstekend geschikt is voor gezinnen met kinderen. Natuurlijk hoe ouder je kinderen hoe langer ze wakker blijven en een feestje bouwen. Een echte aanrader als je, je geen zorgen wilt maken en een echte relax vakantie wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here