milieuvervuiling

0
1093
blog placeholder

We nemen alles van het milieu en wat geven we terug aan het milieu? Vervuiling! Stank voor dank! Maar ondanks deze uitspraak kan ik hen die hebben bijgedragen tot de vervuiling, niet kwalijk nemen. Vroeger wisten de mensen het niet beter. Ze waren er niet van bewust over de latere consequenties. Er was geen ervaring, geen meetmethoden, geen maatstaf. De commercialisatie nam zo snel volledig bezit van vooral het westen bezit, dat visie en onderzoek niet eens kon worden bedacht. Sommige dingen moeten eerst plaatsvinden voordat men er leerling van trekt. Maar als het niet te laat is.

 

En zoals de geleerden het beweren en meeste zijn er over eens, dan is het al te laat. Laats was er nog een artikel waarin stond dat de ijskappen binnen 8 tot 40 jaar helemaal verdwenen zullen zijn en de waterspiegel met meters zal stijgen. Ik vraag me af of al deze waarschuwingen serieus worden genomen? De mens alhoewel begiftigd met denkvermogen is net zo naif en dat maakt hem het slachtoffer van zijn tekortkoming. Hij is bewust van de gevolgen, maar naif als hij is, reageert hij zo apathisch alsof het hem niet deert wat er allemaal rondom hem gaande is en te wachten staat. Die houding is typisch mens.

 

Die generatie is niet kwalijk te nemen die voor een bijna ramp heeft gezorgd, maar de generatie die al wetende niks er tegen aan probeert te doen, zal degelijk worden geconfronteerd met zijn passieve houding.

 

In meeste gevallen betreft het commercie die alles probeert te dwarsbomen, maar zij die geen economisch belang erbij hebben, het gewone volk, die wacht ook maar af. Het is iets wat ver van bed is. De mens denkt altijd, het zal mij of mijn familie niet overkomen, totdat de ramp zich voltrekt.

 

Men heeft over de ijskappen, maar men heeft allang alles wat het leven nodig heeft om te overleven vervuild. Water om te drinken is vervuild met zware metalen. Land om groente te verbouwen is vervuild met chemicalien en zware metalen. Lucht is vervuild met gevaarlijke uitstoot. Zonlicht dat leven betekent, is door de verdwijning van de ozonlaag de ambassadeur van dood geworden.

 

Zonder het milieu is er geen leven mogelijk, dat is een feit te concluderen uit andere planeten waar er geen milieu bestaat. Op die planeten is er ook geen leven. De mens wil altijd in harmonie leven. Maar die harmonie is alleen in de natuur te vinden. Nog even zo door en we krijgen op aarde een maan of marslandschap. Maar waarschijnlijk heeft de mens tegen die tijd op de maan of mars al wat weten te ontwikkelen. Het mooie leefbare vernietigen om ergens in een onherbergzame plek zijn heil te zoeken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here