Middeleeuwse bruiloft

0
1080
blog placeholder

Natuurlijk is eigenlijk alles wat je regeld voor een bruiloft belangrijk en er mag niets worden vergeten, want je wilt natuurlijk dat dit een onvergetelijke dag wordt.

Allereerst is het belangrijk wanneer je wilt gaan trouwen en waar je wilt gaan trouwen.
Bij het thema van de middeleeuwen zou je vooral kunnen denken aan een kasteel of een oud slot, maar vergeet niet dat je tegenwoordig ook kunt trouwen in je eigen tuin! Misschien vind je je eigen tuin te klein, maar heeft een familielid of goede vriend/vriendin wel een erg mooie tuin, aan wie je zou kunnen vragen om hiervan gebruik te mogen maken.

Kleding in middeleeuwse stijl is op het internet te vinden met een groot assortiment. Keuze genoeg dus.
Wel zijn er verschillende tijden in de middeleeuwen en daar kan je ook weer je kleding op aanpassen.

Ringen is leuk op een bruiloft, maar iets anders en orginelers is ook geweldig. Je zou bijvoorbeeld in plaats van ringen een armband kunnen doen of voor wie het aandurft een tattoeage! Speciaal iets laten ontwerpen als sierraad of tattoo is helemaal hot.

Het vervoer naar de trouwlocatie  kan natuurlijk een koets zijn, maar gewoon op een paard kan ook en als je het helemaal niet ziet zitten om met paard te worden vervoerd kan je dit ook te voet doen als het niet te ver is, begeleid onder tromgeroffel van een muziekant.

De muziek is natuurlijk ook aangepast en er zijn verschillende muziekanten te vinden die je dag geweldig middeleeuws kunnen maken door hun kunsten. Muziekgroepen zoals Datura en de blauwe schuyt kunen je dag geweldig aankleden. Zelfs de ceremonie kan met muziek worden begeleid.

Als aankelding van de locatie kan je allerlei middeleeuwse materialen en voorwerpen gebruiken.

Ook kan je de avond of middag laten opvullen door een verhalenverteller of middeleeuwse goochelaar. Middeleeuwse spelen organiseren zoals bijvoorbeeld boogschieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here