Mannenspelletjes

0
1299
blog placeholder

Het is eindelijk zomer, de barometer lijkt daadwerkelijk te stijgen en overal vind je de kunst van het flirten en versieren terug. Omdat het nu eenmaal zonnig en vakantietijd is ben ik me er ook volledig schrijverstechnisch in gaan verdiepen: “Mannenspelletjes,”
Versieren is zo moeilijk nog niet.”
Et voilá: “Het spel” een must voor elke man” ligt voor me op de tuintafel. Mannen houden van spelletjes spelen en zojuist zijn de meest gangbare spelregels in boekvorm voor mijn neus verschenen. Nee, dat is niet waar, ik moest eerst mijn kostbare kapitaal spenderen voor dit hebbedingetje.

En hoewel het nu al een tijdje totaal weerloos voor mijn nieuwsgierige geest ligt te pronken, blijf ik in tweestrijd. Zal ik deze mannenliteratuur (?) ooit lezen? Wanneer ik begin met lezen is er een mogelijkheid dat mijn eigen ideaalbeeld van redders in tijden van nood en zuipende boeren in oranjeshirts ernstig verstoord kan worden. Meent hij dit? Of is het een geschreven straussregel? Voordat ik weet of het schadelijk is voor mijn eigen gemoedstoestand moest ik maar weer eens de balans opmaken. Hoe kijk ik nu in juli 2008 tegen de gemiddelde mansoort aan?
Over het algemeen positief. Daarom is het misschien beter voor de mannelijke lezer nu niet af te haken. Neem van mij maar aan dat boek ligt er volgende week ook nog en als het een beetje tegenzit, zal de welbekende boekwinkel er zelfs in de oktoberetalage nog mee prijken. Het boek schijnt al een tijd te bestaan volgens een gemiddelde website en zelfs ik werd er pas begin dit jaar mee geconfronteerd. Hoewel ik zeker weet, jullie mannen, lazen in geheime stilte al een tijd voor dat wij vrouwen überhaupt van het bestaan afwisten.

Spelletjes spelen is leuk maar zelf de spelregels maken nog veel leuker! Nou zijn er wel een aantal creatieve en fantasierijke geluksvogels in mijn omgeving. De gene die het straussgeloof en de bijpassende cursus laten voor wat het is. Geen verleidingslocaties en van het oppompen van kooptemperaturen hebben ze nog nooit gehoord. In het algemeen ben ik vóór mannen. De vriendschappen zijn vele malen beter, mannen geven duidelijkheid en problemen zijn in een oogwenk al opgelost.

Mannenvriendschappen zijn een voordeel, daar waar vrouwen onderling zeuren zullen mannen ongeremd plezier beleven. Totdat gezelligheid uitmondt in spelletjes. Vanaf dat moment ben ik tegen de gedachtegang van de man. Ik geef mijn voorkeur aan mysterie i.p.v. een uitgelezen boek. Spelletjes worden leuk wanneer ze niet te evenaren zijn. Mocht de realiteit van het leven zorgen voor een gebrek aan inspiratie, een spel zonder winnaar, kies dan gezamenlijk voor een droomwereld. Waar bijvoorbeeld alleen eendjes met sjaaltjes dartelen en waar kwaken voor een andere dimensie kan zorgen.
En mannen, want ook mannen zijn nieuwsgierig, dat vind je niet in een boek. Deze fratsen leer je vanzelf in man-vrouw vriendschappen, de combinatie van twee werelden levert één droomwereld op zonder geschreven regels! Voor die wereld moet ik veel van mijn mannenvriendjes danken, helaas kan er maar één dankzij een gewonnen wedstrijdje fantasie spuien winnaar zijn. Dank je wel K.

Beste meneer Strauss, u durft te beweren dat u elke vrouw met “Het spel””weet te versieren? Komt u dan de volgende keer luid kwakend en waggelend op een onovertroffen plek, op uw eigen verkwistende manier mij een snoepreisje aanbieden? Let wel op uw eigen manier, geen uit de oudheid afstammende versierregel gevonden in een grot en geschreven op perkament.
Dan lees ik met liefde uw boek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here