Linkin Park

0
1187
blog placeholder

Het begin

Linkin Park, een rockband uit Californië. Ze kregen bekendheid met de nummers In The End, Breaking The Habit en het duet met rapper Jay-Z; Numb. Hun laatste studio album dateert uit 2007 genaamd Minutes To Midnight, maar daarvoor gebeurde er ook zat. De grote doorbraak van Linkin Park was is 2000 met het album Hybrid Theory dat album haalde de diamanten status in Amerika wat betekend dat hij meer dan 25 miljoen keer verkocht is. Ook is het album het sterkste debuut van een artiest/band sinds de 21e eeuw.

Vervolg

Het vervolg op dat succesalbum kwam in eind maart 2003, het album Meteora verscheen. De verkoopcijfers bleven steken op 15 miljoen. Linkin Park staat bij kenners vooral bekent als een band die experimenteert, zo waren ze te horen op een volledige cd in samenwerking met Jay-Z en ook een nummer met Busta Rhymes ontbreekt niet in hun lijstje, geruchten gaan dat ze voor het nieuwe album van Timbaland een nummer hebben geschreven en die in duet met de producer gaan doen.

Projecten van bandleden naast LP

Mike Shinoda 1 van de bandleden kwam in 2005 op het idee om een solo album op te nemen, deze bracht hij uit onder de naam Fort Minor. Het album kreeg de titel The Rising Tied mee waar de wereldhit Where’d You Go op staat. Fort Minor heeft op veel festivals gespeelt over de hele wereld, Waaronder Lowlands en Pukkelpop.

Linkin Park Underground

Na het succes van de hit In The End in 2001 bedacht een vriendin van de band een idee, richt een fanclub op. Zo ontstond LP Underground. Door jaarlijks een bedrag te betalen kregen de leden toegang tot een exclusieve sectie, waarbij ze ook een t-shirt en andere stuff van Linkin Park kregen. Elk jaar brengt de band een editie van Linkin Park Underground uit op een zogenoemde EP, waar vooral veel b-sides opstonden en verschillende live tracks.

Minutes To Midnight

Dit is het album van Linkpin Park dat in 2007 verscheen, door de ‘echte’ fans werd het album als zeer matig ontvangen vooral omdat het harde rock er niet meer opzat. Van het album zijn 5 singles verschenen waarna de band terug de studio inging. Ook zijn verschillende bandleden bezig met een soloproject. Wanneer het nieuwe album verschijnt, de opvolger van Minutes To Midnight is nog niet bekend, wel is zeker dat hij er komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here